PAZAR SE PRIPREMA! Štab za vanredne situacije o novom snegu

Novi Pazar – Ledeni talas je prošao ali Zima još uvek traje. Zbog novih snežnih padavina danas je održana i sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su razmatrani pravci delovanja u slučaju da to prouzrokuje veće probleme u odvijanju svakodnevnog života građana.

 

Veće padavine, a samim tim i problemi sa snegom, nisu verovatni ali poučeni iskustvom iz „ledenog talasa“ u Gradskom štabu za vanredne situacije danas su organizovali sastanak sa svim relevantnim činiocima u gradu koji mogu da doprinesu prevazilaženju takve situacije ako do nje ipak dođe.
„Pozvani su svi subejkti zaštite i spasavanja, direktori svih javnih preduzeća i predstavnici alpinističkih klubova i i drugih udruženja, koji bi u slučaju većih snežnih padavina učestvovali u akciji zaštite i spasavanja. Sa Preduzećem „Novi Pazar put“ dogovoreno je čišćenje i lokalnih puteva ako se ukaže potreba. Ostvarena je dobra saradnja sa direktorom Doma zdravlja. Povezani su svi subjekti zaštite i spasavanja i dogovorena njihova koordinacija u slučaju potrebe“, kaže Zoran Milovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije PU Novi Pazar.
Svi putni pravci na području koje pokriva Preduzeće „Novi Pazar put“ danas su prohodni, a tako je bilo i svih prethodnih dana. Vozači se upozoravaju da bez zimske opreme ne kreću na put, jer sa lošim pneumaticima u velikom broju slučajeva vozila zbog proklizavanja blokiraju saobraćaj. U višim predelima Novog Pazara, Tutina i Sjenice obavezna je upotreba lanaca.
Polaskom đaka u školu autobuski saobraćaj odvija se punim kapacitetom i sa manjim problemima na seoskom području. Skraćene su iz bezbednosnih razloga đačke autobuske linije Novopazarska banja – Izbice i Trnava-Brđani. Problema je bilo i na okretištu Vranovina i sa neočišćenim snegom prema Zeleništu. Sneg nije očišćen ni na pravcu Kozarevo-Tušimska reka, gde autobus saobraća šest puta dnevno. U međugradskom prevozu većih problema nema i autobusi uglavnom dolaze sa zakašnjenjem od desetak minuta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO