Papa Franja radio u noćnom klubu kao izbacivač

0631007.73

Prilikom posete crkvi u predgrađu Rima, papa Franja je otkrio da se u mladosti bavio različitim poslovima, od pranja podova do laboratorijskih testiranja. Prisutne je najviše iznenadilo saznanje da je radio kao izbacivač u noćnom klubu u Buenos Ajresu, prenosi “Blic”.

Vatikanski list “Oservatore Romano” preneo je da papa “više ne izbacuje problematične goste iz klubova, već se trudi da što više ljudi privuče u crkvu”.

– Kasnije sam predavao književnost i psihologiju i to mi je pomoglo da utičem na ljude. Kao što kaže Sveti Petar, “uvek budite spremni da ponudite objašnjenje onima koji vas pitaju za razlog vaše vere” -, rekao je papa Franja.

On je u crkvi u predgrađu Rima proveo četiri sata, a deo tog vremena potrošio je na razgovor sa decom. Kada su ga pitali kako provodi dan, papa je odgovorio:

– Molim se, a zatim počinjem sa poslom. Čitam pisma, dokumenta i izveštaje, sastajem se sa kardinalima, sveštenicima i drugim ljudima. Ručam između podneva i jedan sat, a zatim se odmaram pola sata i nastavljam sa radom do večeri.

sandzakhaber / izvor: trojka.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO