ORGANIZATORI MILEŠEVSKE RAKIJADE: Funkcioneri urušili naš integritet tučom

Prijepolje – Društvo srpskih domaćina, kao osnivač i jedan od dosadašnjih organizatora manifestacije „Dani mileševske rakije“ danas se na konferenciji za medije najozbiljnije ogradilo od ovogodišnje „rakijade“ .

„Sa ovakvom manifestacijom koja je, umesto izbiljnog takmičarskog promotivno – edukativnosg sadržaja, imala vašarsko sijeldžijski karakter Društvo srpskih domaćina nema ništa i ne priznajemo joj karakter manifestacije, istakao je na konferenciji Budimir Tešević, predsednik Društva:

„Društvo srpskih domaćina zadržava pravo na organizovanje Šeste manifestacije Dani mileševske rakije na način na koji smo to radili prethodnih pet godina. Cilj nam je bio da se mali proizvođači podstaknu i na naučnim principima peku rakiju za savremeno tržište i da naša rakija bude privredni brend naše opštine. Dve manifestacije smo organizovali i sami finansirali uz pomoć donatora i prijatelja, rekao je Tešević i najavio da će se Šesta „rakijada“ održati kada Društvo smogne snage, smatrajući manifestaciju svojom intelektualnom svojinom.

Prema njegovim rečima, Turistička organizacija na čelu sa direktorom, htela je da ove godinbe ona bude nosilac manifestacije i potpuno je urušila njene ciljeve i sadržaj, rukovodeći se onom starom izrekom: „Ja plaćam, ja kolo vodim“.

„Mi smo ovu manifestaciju organizovali uz pomoć vrhunskih stručnjaka, profesora beogradskog univerziteta, koji su o svakom uzorku rakije dali svoju ocenu i upućivali vlasnika na manjkavosti ili na prednosti proizvoda. Ovogodišnji pobednici dobili su zahvalnice koje ništa ne govore, ne zna se ni ko je organizator, ni kakav je kvalitet rakije, niti ocene koje su dobili imaju ikakvu vrednost.

Za razliku od njih plakete koje smo mi delili imale su sve ove karakteristike sa potpisom profesora dr Nikićevića, vrhunskog stručnjaka u svetu za ocenjivanje kvaliteta rakije. Učesnici su to videli i shvatili na kraju da su prevareni i da manifestacija nije ono što su očekivali, rekao je Tešević.

izvor. List polimlje

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO