OnePlus i Meizu varali u benchmark testovima

655

U prošlosti smo imali prilike da vidimo neke uređaje kako prolaze benchmark testove iako još uvek nisu zvanično predstavljani, ali je neretko moglo i da se čuje upozorenje da su oni lažni. Ekipa sa XDA otkrila je nešto što je prilično uznemirujuće, a to je da su OnePlus i Meizu najverovatnije falsifikovali rezultate testova. Za prosečnog potrošača koga ne interesuju rezultati testova, ovo nije velika stvar. Međutim, ako kompanije pribegavaju lažima kako bi njihovi uređaji bili brži od drugih, to nije dobra praksa.

Pre nekoliko godina u sličnoj stvari su uhvaćeni još neki proizvođači Android uređaja. “OnePlus je napravio njegov procesor agresivnijim što je dovelo do veštačke brzine u Geekbenchu” poručuje se na sajtu XDA. Međutim, dobre vesti su da je OnePlus brzo prestao sa tom praksom kada im je ukazano na nju, a obećali su da će ukloniti ove izmene u budućim nadogranjama kako bi benchmark rezultati bili precizniji.

XDA kaže da se mnoge druge kompanije istražuju, ali da nije pronađeno dovoljno dokaza. Najekstremniji primer je Exynos 8890-bazirani Meizu Pro 6 Plus telefon, za koga poručuju da je odveo varanje u benchmark rezultatima u skroz drugom pravcu.

Izvor: XDAdevelopers