Ogromno interesovanje za Medicinsku školu

medicinska skolaNajveće interesovanje svršenih osnovaca u Novom Pazaru bilo je za upis u Medicinsku školu, koja će zbog velikog broja prijavljenih učenika od Ministarstva prosvete tražiti dozvolu za otvaranje još tri dodatna odeljenja.

Načelnik Školske uprave u ovom gradu Mensur Memić rekao je radiju Sto plus da su ovi problemi nastali zbog poništavanja rezultata male mature.

“Upisnom kvotom bilo je predviđeno da Medicinska škola upiše jedno odeljenje medicinskih sestara, ali se za taj obrazovni profil prijavilo 55 vukovaca sa maksimalnih 60 bodova. Slična je situacija i sa obrazovnim profilima zubni tehničar i vaspitač, pa će zbog toga Medicinska škola zatražiti dozvolu da upiše tri odeljenja više od predviđenog”, izjavio je Memić.

On je dodao da će dozvolu od Ministarstva zatražiti i Ekonomsko trgovinska škola koja će zbog velikog broja prijavljenih učenika morati da upiše jedno odeljenje više pravno ekonomskih tehničara.

Pored Medicinske i Ekonomske, veliko interesovanje osmaka bilo je i za Gimnaziju, dok su đaci izbegavali Tehničku, Ugostiteljsko turističku i Školu za dizajn tekstila i kože u kojima je ostalo slobodnih mesta.

U prvom upisnom krugu u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu biće upisano 2.300 učenika, dok će 90 ostati neraspoređeno. Kako slobodnih mesta ima oko 300, svi oni će biti upisani u drugom upisnom krugu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO