Održan Upravni odbor PROGRES – a

Devenport_Sjenica

Nova Varoš – Trinaesti sastanak Upravnog odbora Programa evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES održan je u Novoj Varoši, 20. novembra 2013. godine u prisustvu Šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta i zamenika ambasadora Švajcarske Žan Luk Oeša.

Na sastanku su kroz predstavljanje kvartalnog izveštaja, prezentovani rezultati koje je EU PROGRES ostvario u periodu od jula do septembra ove godine. Predstavljeni su i preliminarni rezultati Studije konkurentnosti opština, kao i informacije o projektu rodne ravnopravnosti koji se sprovode u saradnji sa organizacijom Ujedinjenih nacija a koja se bavi rodnom ravnopravnošću i osnaživanjem žena UN Women. Učesnici sastanka su informisani o pripremi novog razvojnog programa za jug i jugozapad Srbije, čija realizacija treba da počne po završetku EU PROGRES-a.

Novi Pazar su na Upravnom odboru predstavljali gradonačelnik, dr Meho Mahmutović, i pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunrodnu saradnju Faruk Suljević. Suljević je nakon sastanka istakao dobru saradnju sa EU Progres. „Projekti koji se trenutno realizuju su u završnoj fazi . U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za pet infrastrukturnih projekata. Izgradnja protivpoplavnih brana na pritokama reke Raške teče planiranom dinamikom. Nadamo se da će planirani projekti za 2014. biti još uspešniji. Namera je da sredstvima EU Progres i Vlade Švajcarske, a uz podršku grada Novog Pazara , zajednički obezbedimo kvalitetniji život građanima“, reka oje Suljević.

EU PROGRES ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Evropska unija će izdvojiti 14,1 miliona evra za realizaciju programa, Vlada Švajcarske 2,9 miliona, a Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,9 miliona evra.

sandzakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO