Novopazarska “Hasanaginica” gostuje u Beogradu

Hasanaginica

 

Regionalno pozorište iz Novog Pazara gostovaće u četvrtak, 14. februara, na maloj sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu, sa dramom Hasanaginica. Po tekstu Ljubomira Simovića dramu je režirala Andrijana Videnović.

Organizator Regionalnog pozorišta Muzafer Župljanin rekao je da će to biti drugi put da glumci tog pozorišta izvode Hasanaginicu u Narodnom pozorištu u Beogradu i da je to sjajna prilika za promociju Novog Pazara.

“Ulazimo u istoriju. Regionalno pozorište je potpisalo ugovor s Narodnim pozorištem i Radio televizijom Srbije koja će, u okviru projekta od 90.000 evra, snimati izvođenje Hasanaginice. Mi ćemo se potruditi da sve svoje obaveze ispunimo i na najbolji se način predstavimo prestoničkoj publici”, rekao je Župljanin.

Regionalno pozorište ove godine slavi deceniju postojanja. Župljanin je rekao da će jubilej biti obeležen tako što će ove sezone realizovati znatno više projekata nego prethodnih.

“Pošto je ovo jubilarna godina, odlučili smo da ove sezone uradimo šest projekata, četiri za odrasle i dva za decu. Poseban akcenat stavićemo na komedije jer ljudima nedostaje smeha”, izjavio je Župljanin.

Glumci Regionalnog pozorišta, pre gostovanja u Narodnom pozorištu, Hasanaginicu će izvesti u Novom Pazaru 11. februara, a dan kasnije “Uputstvo za ubijanje supružnika”. Početak obe predstave zakazan je za 20 časova, a cena karte je 200 dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO