NOVOPAZARAC UBIJEN U SAČEKUŠI

Novopazarac Davud Delić (50), vlasnik gradjevinske firme i diskoteke izrešetan je u Beču u noći između četvrtka i petka. U klasičnoj sačekuši ispred njegovog stana, nepoznati napadač ispalio je više hitaca i potom pobjegao u nepoznatom pravcu. Delićev prijatelj (39) s kojim je bio u tom trenutku, ostao je nepovrijeđen.
Delić je sa prijateljem proveo cijelo veče u “Skoču”, popularnom bečkom klubu, prenose austrijski mediji. Oko ponoći njih dvojica su se odvezli u crvenom “golfu” do Delićevog stana u blizini Kafkine ulice. Samo nekoliko metara od ulaznih vrata, sačekao ih je ubica i počeo da puca. Delića je pogodilo nekoliko hitaca u glavu i on je ostao na mjestu mrtav, dok je njegov prijatelj uspio da se sakrije iza parkiranog automobila. Jednog od komšija probudila je pucnjava. On je video ubicu kako odlazi peške sa mjesta zločina.
Austrijska policija intenzivno traga za likvidatorom. Na licu mjesta pronađene su čaure, a u cilju istrage pokupili su snimke sa obližnjih nadzornih kamera. Rezultati obdukcije trebalo je da budu gotovi do petka posle podne.
Kako ocjenjuje austrijska štampa, ubistvo je delo – mafije. Isključena je bilo kakva slučajnost. Ubica je poštedeo tridesetdevetogodišnjeg muškarca, jer je meta bio samo Davud Delić. Tragovi vode do bečkog podzemlja. Od prije nekoliko mjeseci Delić vodi “Skoč klub”, posjećenu i poznatu diskoteku u austrijskoj prestonici. Od tada su ga srpsko-čečenski iznuđivači opsedali, tražeći da im plaća “reket”. Prije dve sedmice dogodio se incident, kada je Delića napala grupa razbojnika. Uprkos pretnjama, Davud odbija da daje novac, pa se austrijski novinari pitaju nije li time potpisao i svoju smrtnu kaznu.
Delićeva porodica i prijatelji su u šoku. Njegovoj supruzi i dvojici sinova stižu riječi utehe od poznanika iz Austrije i bivše Jugoslavije. Delić je važio za uspješnog poslovnog čovjeka i njegovi najbliži ne mogu da vjeruju da ga je neko hladnokrvno ubio na kućnom pragu.

Firma rahmetli Davuda Delića, kao podizvođač radova, učestvovala je u izgradnji “Alijanc arene”, jednog od najmodernijih stadiona u Njemačkoj. Pre nekoliko meseci odlučio je da se oproba i u ugostiteljstvu.
Izvor: Novosti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO