Novi Pazar se sigurno usidrio

Novi Pazar – Nišlije su se „okliznule „ kraj Jošanice,Novi Pazar je uknjižio zasluženu pobedu,minimalnu-1:0

rad nicki novi pazar

Izabranici Milana Milanovića su fanatičnom borbenošću, velikom željom i htenjem, koja ih je krasila veći deo duela, uspeli da savladaju tradicionalnog rivala i da jesen okončaju sa fantastičnim učinkom- 24 boda. Takav učinak je malo ko očekivao, imajući u vidu sve probleme koji su se izdešavali pred sami start ovog šampionata, te na brzinu „skopljene„ ekipe. Inače, po prohladnom vremenu za igru, ali pred pred odlično popunjenim tribinama (5000 gledalaca), sjajna fudbalska predstava koju su priuštili domaćin i solidni takmac sa Čaira. Uvod duela, protekao je u „ispipavanju pulsa“. Domaćin hendikepiran, izostankom nekolicine standardnih prvotimaca, dosta rezervisan, Radnički je kontrolisao situaciju i prvi pripretio. U 17. minutu, kapiten Jovanović, tuče u padu, efektno, sa 10 metara van okvira gola.

Četiri minuta potom, sreća uz goste. Korner je sa leve strane izveo Obradović, Popović bio najviši u gužvi, lopta je već viđena u mreži,no, sa gol-linije je pokretljivi Jovanović.
Nije proteklo ni 120 sekundi, a usledila je erupcija oduševljenja pristalica Novog Pazara. Odbijenu loptu je velemajstorski zahvatio Rusmir. Njegov šut volejom, sa 20 metara, paradom je samo ulepšao Filipović. Bila je to „golčina“ kakva se retko viđa na našim stadionima.

Imao je Radnički priliku da dođe do izjednačenja u poslednjim trenucima prve polovine meča. Opet je kapiten Jovanović bio u „fokusu“. Lukavo je uputio udarac iskosa sa leve strane,međutim, čuvar mreže Pazaraca, Supić, se ispružio koliko je dug i vrhovima prstiju, prosledio loptu u korner.

Sve teži teren, onemogućavao je obe strane da razviju željenu pas igru, bilo je dosta grešaka u predaji lopte, u drugom delu, uprkos ogromnoj želji. Malo toga se u tom eriodu utakmice dogodilo što je zavredilo pažnju. Prvo, detalj iz 63. minuta, koji apsolutno nema veze sa fudbalom. Neko ko sasvim sigurno ne voli ni „najvažniju sporednu stvar na svetu“, ni Novi Pazar, pogodio je sa istočne tribine grudvom drugog pomoćnika Kaurina. Ubrzo su mu u pomoć pritekle lekarske ekipe oba tima, Subotičanin je nakon prekida od par minuta ipak, ostao uz aut- liniju. Bila je to jedina mrlja na ovom spektaklu, na žalost u režiji neodgovornog i bahatog pojedinca, kome sigurno nije mesto ni na jednom sportskom borilištu.

Što se šansi tiče, izdvajamo sjajnu kontru Novog Pazara. Tekao je 75. minut, Popović je bio brži od odbrane rivala, i izborio se za poziciju, međutim, njegov šut je izblokiran. Odbijenu loptu zahvatio je Arsenijević. Ciljao je bliži ugao, a Filipović odlično intervenisao.   Bila je to najpovoljnija šansa u drugom delu susreta. Trener Nišlija Bekvalac, pokušao je sa „brzometnim“ izmenama da podigne kvalitet svog tima, međutim, ništa Nišlijama nije pomoglo, pa ni ulazak Milenkovića, do ove utakmice, „džokera“ sa klupe. Što se tiče, njegovog kolege Milanovića, zbog odustva: Lotinca, Mutavdžića i Lazarevića, bio je prinuđen da bukvalno rizikuje u poslednjoj liniji odbrane. Rizik se isplatio jer je tandem štopera: Vuković- Protić, funkcionisao besprekorno.

Kada se Vasić poslednji put oglasio usledilo je neviđeno slavlje. Uprkos velikoj hladnoći, niko od 5000 gledalaca nije dugo napuštao tribine Gradskog stadiona. Karnevalska aatmosfera, tipična za Pazarce, potrajala je još nekoliko minuta, a pesma se potom prenela i u svlačionicu. Pobedničko raspoloženje i euforija s razlogom. Ova generacija je ispisala najuspešnije poglavlje otkako je Novi Pazar superligaš.

IZJAVE TRENERA:

Dragoljub Bekvalac (Radnički):
Bez obzira na minimalan poraz svog tima strateg Radničkog Dragoljub Bekvalac nije bio nezadovoljan:

„Čestitam fudbalerima obe ekipe na zalaganju i borbenoj igri koju su prikazali po izuzetno teškom terenu  koji je, čini se, više pogodovao domaćinu,naročito nakon vodstva.Fudbalski,dakle, ovo nije bila kvalitetna utakmica.No, bez obzira na ovaj poraz svi u klubu možemo biti zadovoljni onim što je ekipa Radničkog načinila u možda jednoj od svojih najbojih fudbalskih jeseni u Superligaškom društvu“,istakao je  Dragoljub Bekvalac.

Milan Milanović (Novi Pazar):

Pobedom nad Radničkim Novi Pazar je krunisao najbolju svoju polusezonu u Jelen Super ligi Srbije.Medjutim, slaže se sa kolegom Bekvalcem da u fudbalskom smislu utakmica nije obilovala lepotom:

„Teški uslovi to nisu dozvolili. No i pored toga svega utakmica je bila živa i atraktivna u  smislu izgaranja na terenu, borbenosti i želje fudbalera oba tima da ostvare pobedu.Čestitao bih svojim fudbalerima na sigurnoj igri i na trijumfu.Svi u klubu smo zadovoljni ostvarenim ove jeseni “,rekao je Milanović.

S„Kradete nas mnogo to je bruka vaša i Mažić je vaš piun ali pobeda je naša“

U 34. minutu, sudija Vasić je prekinuo utakmicu, jer su najvatrenije pristalice Novog Pazara, stacionirane na severnoj tribini, iskazale,na svoj način nezadovoljstvo odlukama arbitara i odnosom Sudijske organizacije, u ovom prvenstvu, a na štetu njihovih ljubimaca. Razvili su transparent:

„Kradete nas mnogo to je bruka vaša i Mažić je vaš piun ali pobeda je naša“, a glavni sudija nije želeo da se susret nastavi dok „sporna parola“ ne bude uklonjena.

Novi Pazar – Radnički Niš 1:0 (1:0)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci: 1:0 – Dejan Rusmir u 22. minutu. Gledalaca: 5.000 Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik) 7. Pomoćnici: Živković, Kaurin (Novi Sad) Žuti kartoni: Protić, Supić, Đorđević (Novi Pazar), P. Jovanović (Radnički Niš).

NOVI PAZAR: Supić 7, Đorđević 7, Protić 7, Obrovac 7,5, Popović 6,5 (79. Jelić-), Kecap 7,5 (69. Marković-), Rusmir 8 (90. Arifović-), Obradović 7, Vuković 7,5, Jevtović 7,5, Arsenijević 7.

RADNIČKI NIŠ: Filipović 7, P. Jovanović 6,5, Trišović 6,5, Živković 6, M. Petrović 6, Ćulum 7, Pavlović 6,5 (67.Milenković 6,5), S. Petrović 6 (56. Pauljević 6), Hadžibulić 7 (81. Ljubinković-), Stojanović 7, A. Jovanović 7.

Igrač utakmice: Dejan Rusmir (Novi Pazar).

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO