NOVI PAZAR: Povoljno stanje bezbednosti u saobraćaju

Za proteklih devet meseci ove godine na području Policijske uprave Novi Pazar dogodilo se 369 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo sedam lica, odnosno jedno lice manje nego u istom periodu 2015. godine. U Odeljenju Saobraćajne policije ocenili su stanje bezbednosti saobraćaja u ovom vremenskom periodu kao izuzetno povoljno.

Stanje bezbednosti saobraćaja na području PU Novi Pazar može se oceniti kao veoma povoljno jer se broj saobračajnih nezgoda, povređenih i poginulih iz godine u godinu smanjuje. To jasno pokazuju statistički podaci za devet meseci ove godine.

Dogodilo se 369 saobraćajnih nezgoda u kojima je na području PU Novi Pazar poginulo jedno lice manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je u gradu taj odnos odnos još povoljniji. Stradalo je samo 3 osobe u odnosu na osam u prošloj godini.

Saobraćajna policija je redovnim aktivnostima i u 38 posebno izvedenih akcija, registrovala i sankcionisala 21.700 prekršaja na području PU Novi Pazar, odnosno 18.200 u samom gradu, nastojeći da utiče na smanjenje glavnih uzroka ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

Glavni uslovi bezbednog odvijanja saobraćaja nalaze se van nadležnosti Saobraćajne policije i ona ne može da utiče na njih. Novom Pazaru nedostaju moderne saobraćajnice, trotoari, parkirališta, saobraćajna signalizacija i saobraćajna kultura kako kod vozača tako i kod pešaka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO