Novi Pazar : Nazire se kraj konkursu za zatvorske čuvare

Iako je konkurs za prijem 10 pripravnika obezbeđenja (ključara) u novopazarski Okružni zatvor raspisan još u novembru 2015. godine, on još uvek nije završen, iako su testiranja i razgovori sa kandidatima odavno obavljeni, saznaje radio Sto plus.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nam je potvrđeno da su psiho-fizička testiranja kandidata, zdravstveni pregledi i bezbednosna provera prijavljenih završeni i da će u narednih par meseci biti doneto rešenje o tome ko će biti primljen.

“Problem je nastao zbog toga što budžetom za 2016. godinu nisu bila predviđena sredstva za plate tih 10 ključara, ali je budžetom za ovu to ispravljeno i očekujemo da će oni tokom marta ili aprila početi sa radom”, rečeno nam je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Podsećamo da je za konkurs za prijem 10 pripravnika obezbeđenja (ključara) u novopazarski Okružni zatvor vladalo nezapamćeno interesovanje i da se na njega prijavilo preko 500 kandidata.

Na konkurs su mogle da se prijave osobe starosti do 30 godina sa srednjom stručnom spremom i visokoobrazovane osobe do 35 godina starosti.

N. Kočović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO