Novi Pazar dobija atletski stadion?

atletikaGeneralni sekratar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković izjavio je da veruje da će, na inicijativu potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, u Novom Pazaru biti izgrađen atletski stadion.

“Vučić je ispunio sve što je obećao našoj atletici. Verujem da će presuditi njegova inicijativa i da će najviše zahvaljujući tome grad dobiti stazu za Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI) sledeće godine”, rekao je Branković novopazarskom radiju “Sto plus”. 

On je dodao da je upoznat sa činjenicom da u Novom Pazaru postoji problem lokacije za izgradnju atletskog centra.

“Znam da je jedini prostor na Vojničkim livadama koje pripadaju Vojsci Srbije, a nadam da će Grad i Ministarstvo odbrane pronaći rešenje. Pričali smo već o tom problemu sa Vučićem i ministrom odbrane (Nebojšom) Rodićem”, rekao je Branković.

“ASSbi mogao da pomogne u koordinaciji između Ministarstva odbrane i lokalne vlasti. Voleo bih da Novi Pazar kao svetski centar atletike dobije moderan stadion za MOSI, poput Prijepolja gde ovaj sport gotovo i ne postoji”, dodao je on.

Branković je izrazio očekivanje da će Novi Pazar stvoriti uslove da atletika u tom gradu postane sport “širokih narodnih masa”.

“Bez obzira na teške uslove, klub iz ovog grada je veoma ozbiljan, a atletičarka Amela Terzić potvrdila je klasu i kao mlađa seniorka. Nadam se da će biti učinjeno nešto konkretno na tom planu i da će se uslovi poboljšati”, rekao je Branković.

Novopazarski atletičari osvojili su u poslednjih osam godina 16 medalja na evropskim i svetskim prvenstvima.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO