Novi Pazar deklasirao Rad // VIDEO

20130522_190442Kraj Jošanice konačno olakšanje. Domaći su pred 10 000 gledalaca, uspeli da naprave krupan korak ka opstanku u društvu najboljih, deklasiravši Rad sa čak 4:0.

Zahvaljujući porazu Borčana od Jagodine (2:1), plavi uoči poslednjeg kola, imaju bod prednosti u odnosu na BSK, a „overa“ se očekuje u subotu,na gostovanju u Kuli.

Do vođstva su Pazarci došli u 38. minutu. Redžepi je pokušao da šutira, a na drugoj strani Popovića je oborio neko od defanzivaca Rada, pa je Mažić bez razmišljanja pokazao na „belu tačku“. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Mutavdžić, uz oduševljenje na tribinama.

Građevinari su potpuno ratbijeni u drugoj polovini meča. Bili su zreli za rezultatsku katastrofu, no sve se ipak završilo sa četiri lopte iza leđa Kljajića.

U 52. minutu Mutavdžić je pokušao, lopta je pogodila Vidakovića i umalo prevarila golmana Rada, koji je već bio savladan.

U 61. minutu, rezultat je udvostručen. Dubinsku loptu poslao je Arifović, odbrana Rada je loše postavila „ofsajd-zamku“, Vidaković je prihvatio pas, pa nesebično asistirao Popoviću, koji je savladao Kljajića.

Vidaković je sedam minuta kasnije mogao i sam da se upiše u listu strelaca. Umakao je čuvaru, izašao 1-1 sa Kljajićem, ali je suviše oklevao, pa je šansa otišla u nepovrat.

U 80. minutu nova erupcija oduševljenja. Nenadić je izveo korner sa desne strane. Mutavdžić je glavom samo taj odličan centaršut glavom efektno sproveo u mrežu-3:0.U 86. Redžepi nije imao sreće.

Pogodio je stativu gola gostiju, ali je vihornni Vidaković minut pre isteka regularnog toka, u svom stilu, neodbranjivo, stavio tačku, za konačnih i više nego zasluženih 4:0.

Blistavo izdanje izabranika Nebojše Vučićevića, u pravom trenutku, sjajna partija koja Pazarce vodi ka „luci spasa“ u najelitnijem rangu našeg fudbala i izdanje i za najprobirljivije meraklije, uz fantastičan štimung sa tribina Gradskog stadiona.

STATISTIKA:

Novi Pazar – Rad 4:0 (1:0)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci: 1:0- Mutavdžić u 38. (iz penala),2:0-Popović u 62,3:0-Mutavdžić u 80, 4:0-Vidaković u 89. minutu. Gledalaca: 10 000. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas) 9. Pomoćnici: Živković (Novi Sad), Mićanović (S.Mitrovica). Žuti kartoni:Vasiljević, Marković, Popović,Redžepi (Novi Pazar), Vitas, Adamović (Rad).

Novi Pazar: Đogatović 7,5, Vasiljević 7,5 (84.Z.Pešić-), Lotinac 8,5, Mutavdžić 8,5, Arifović 8, Vidaković 8, Nenadić 8, Bulatović 7,5, Z. Vujović- (22. Redžepi 7,5), Marković 8,Popović 8 (75.Boljević-).

Rad: Kljajić 6, Ćirković 6, Vitas 6 (56. Đurđević-), Jovanović 6, Adamović 6, Jagodić 6 (46. Damnjanović), M.Pešić 6,Luković 6 (65.Varga),Raspopović 6, Perović 7,Leković 6.

Igrač utakmice: Miljan Mutavdžić (Novi Pazar)


Izvor : SportKlik.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO