Nova vlast u Novoj Varoši: Oslobodili smo se naprednjačkog zuluma! (video)

Nova Varoš – „Ja bez obzira što nisam član Srpske napredne stranke ne smatram da će ministri iz Vlade zameriti meni što sam na čelu opštine ispred Grupe građana. Mislim da je Vladi u interesu da ima u celoj Srbiji najčestitije predsednike opština, ja sam jedan od takvih.

Možda u budućem periodu kada dođe do nekih izbora podržimo i Srpsku naprednu stranku, to će pre svega zavisiti on njih samih. Mi se ne plašimo toga što je vlast u Novoj Varoši suprotna onoj od republičke, pogoto zbog toga što ni naši prethodnici nisu dobili velika sredstva od Vlade u protekle četiri godine.

Mi znamo koliko je teško doći do novca, ja sam preko 30 godina privatni preduzetnik i znam kako se domaćinski raspolaže novcem“, kaže novoizabrani predsednik opštine Nova Varoš Radisav Rade Vasiljević.

„Izuzetno sam cenio upornost, rad, elokvenciju bivšeg predsednika skupštine. On je čovek koji brže razmišlja nego 95% građana Nove Varoši. Čovek je inovativan, kreativan i ja nisam imao nikakvu zamerku na njegov rad. Ali njegovi savetnici, i čovek koji je došao da bude predsednik opštine po predlogu SNSa je bio osmi na listi. Time su prevarili narod i izigrali njihove glasače., čovek koji je osmi na listi nije korektno da bude predsednik opštine“, tvrdi predsednik SO Nova Varoš Nikola Jelić.

„Ja sam na sve to upozoravao Dimitrija Paunovića, upozoravao sam na sve nedostatke i pokušao da ga urazumim međutim bezuspešno. Svi moji glasači na parlamentarnim izborima glasali su Srpsku naprednu stranku, a ja kao predsednik OO Nove Srbije pratio sam izbore i bio akter što je pokazao i zbirni rezultat. Međutim dalje se nije moglo, nastavljena je i dalje neka linija otpuštanja, nije problem kada te zameni neki akademski građanin ali je problem kada u komunalnom preduzeće dođe čovek koji nema osam razreda osnovne škole, i napravi haos. Ja sam dobio poziv od Rada Vasiljevića koji je napravio dogovor sa Demokratskom strankom i brzo smo postigli dogovor oko nekoliko strateških ciljeva i preuzimanja vlasti u Novoj Varoši“, dodaje za naš portal predsednik skupštine Nikola Jelić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO