Nokia D1C Android telefon bi trebalo da ima verzije sa ekranom od 5 i 5.5 inča

546

Nokia je nedavno potvrdila da će 2017. godina označiti povratak finskog brenda na tržište telefona, a očekuje se da će novi uređaji biti najavljeni tokom MWC 2017 događaja krajem februara. Jedan od novih telefona, koje bi Nokia mogla predstaviti sledeće godine, jeste Nokia D1C (finalno ime telefona će sigurno biti drugačije) o kome smo već ćuli neke informacije. Prvobitno smo saznali da će D1C imati 5.5-inčni ekran, ali sada izgleda da bi telefon mogao imati još jednu verziju.

Prema navodima sajta NokiaPowerUser, pored 5.5-inčnog Nokia D1C modela, postojaće i manji model sa 5-inčnim ekranom. Ekrani oba telefona bi trebalo da imaju 1920 x 1080p rezoluciju. Očekuje se da će veći model imati 3GB RAM-a i 16MP kameru na poleđini, dok će manji model imati 2GB RAM-a i 13MP kameru na poleđini. Ostale funkcije manjeg modela bi trebalo da uključuju osmojezgarni Qualcomm Snapdragon 430 procesor, 8MP prednju kameru, 16GB interne memorije i Android 7 Nougat operativni sistem.

Ukoliko se pomenute specifikacije ispostave kao tačne, manja vezija Nokia D1C telefona će sigurno biti ponuđena po atraktivnoj ceni.

Izvor: PhoneArena