„Noć muzeja“ 18. maja u Novom Pazaru

noc muzejaManifestacija „Noć muzeja“ koja se u Novom Pazaru održava po peti put ove godine biće obeležena raznim aktivnostima, a na pet lokacija u gradu moći će da se vide dela i predmeti koji se ne viđaju u standardnoj poseti muzejima.
Novi Pazar će biti jedan od 68 gradova Srbije koji će u subotu, 18. maja obeležiti ovu manifestaciju.
Direktorka muzeja Dragica Premović Aleksić rekla je na konferenciji za novinare da će manifestacija započeti otvaranjem izložbe „Dame od Pešteri“, u muzeju Ras.
„Na izložbi će biti predstavljeni rezultati istraživanja praistorijskih humki na Pešteri. U pitanju je bronzano i gvodeno doba, tako da ćemo videti interesantne predmete od bronze. Sastavni deo izložbe biće i fotografije sa samog istraživanja. Manifestacija u muzeju Ras počinje u 18 sati i trajaće do dva sata iza ponoći“, kazala je Aleksićeva.
Nakon muzeja, manifestacija će biti nastavljena otvaranjem izložbi „Salon mladih“ u galeriji Multimedijalnog centra i „Stare fotografije Novog Pazara“ u istorijskom arhivu „Ras“.
Turistička organizacija Novog Pazara će kroz kulturno- umetnički program, predstavljanje suvenira i promotivnog materijala, u pešačkoj zoni obeležiti Noć muzeja, dok će poslednja lokacija biti novopazarska tvrđava gde će biti upriličen spektakl „Buđenje bedema“.
Noć muzeja, koja je prošle godine organizovana na više od 150 lokacija u 65 gradova Srbije, zabeležila je skoro pola miliona poseta širom zemlje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO