Nema više tika-taka! Real sa rezervistima pobedio Barselonu !!!

real-madrid-vs-barcelona-free-stream-canada

Samo nekoliko dana posle potopa Barse na Camp Nou stadionu, fudbaleri Reala iz Madrida su na svom Bernabeu, sa skoro rezervnom postavom pobedili ljutog rivala i još jednom pokazali kako treba igrati protiv Barselone.

Real je krenuo silovito i već u 6 minutu golom Karima Benzeme došao u vodstvo od 1:0. Da utakmica bude napetija i zanimljivija, pobrinuo se Lionel Messi, koji je u 17 minutu poravnao na 1:1 . Tim golom je ujedno i izjednačio rekord po broju datih golova u “El Clasico” mečevima,  koji je drzao Alfredo Di Stefano (18).

Real je celo prvo poluvreme dominirao protiv Barse, i imao još nekoliko izglednih prilika da na pauzu ode sa prednošću. Medjutim, na poluvreme se otišlo s tim rezultatom.

Odmah na startu drugog poluvremena igrači Reala su dali do znanja protivniku da žele pobedu. Zaigrali su mnogo ofanzivnije i stvarali priliku za prilikom. Ulaskom Ronalda, napad Reala je postao još uboitiji i opasniji. Na terenu je bio samo jedan tim, i to tim domaćina. Nisu Katalonci stvarali šanse, nisu čak ni imali onaj posed lopte po čemu su oni i poznati, igre tika-taka nije bilo, niti su je igrači Reala dozvoljavali.

I onda trenutak odluke. Serhio Ramos na asistenciju Luke Modrića dovodi Real u vodstvo, i kako će se na kraju i ispostaviti, do konačne pobede. Zasluženo! Ni B od one Barse koju je vodio Pep Gvardiola. Da li je ovo nastavak posrtanja ove ekipe koja je delovala toliko nadmoćno u odnosu na druge ? Da li je ovo samo prolazna kriza u kojoj se nalaze Katalonci? Da li su ih drugi jednostavno pročitali? Ili pak UEFA više ne štiti svoje “miljenike”? Sve su to pitanja na koja ćemo saznati odgovor u narednim jačim utakmicama koje Barsa igra, a prvi ispit im je za 10 dana na Camp Nou stadionu, gde igraju revanš protiv Milana u osmini finala Lige Šampiona i jure rezultat od 2:0 !

Vredi napomenuti i to da je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, golman Barselone Victor Valdes dobio crveni karton.

Pogledajte statistiku meča:

Real Madrid         2-1          Barcelona
      43%
 
   Posed lopte
 
 57%
      13
 
   Udarci na gol
 
 5
      8
 
  Šutevi u okvir
 
 3
      5
    
  Šutevi izvan okvira
 
 2
      19  
 
  Slobodni udarci
 
21
      4
 
  Korneri
 
1
      19
 
  Ubacivanja
 
17
      2
 
  Obrane golmana
 
5
      9
 
  Gol-auti
 
7
      21
 
  Prekršaji
 
19
      0
 
  Crveni kartoni
 
1
      4
 
  Žuti kartoni
 
6

 

 

Tekst: E.D.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO