Najveća tajna SFRJ: Autopsija vanzemaljca u bolnici JNA

U novembru 1966. godine u predjelu blizu malog sela Otoček u bivšoj SFRJ, leteći objekat se srušio i nepoznato biće je izvučeno iz letjelice.

S obzirom na tadašnje političke prilike, događaj je ubrzo dobio oznaku ‘strogo povjerljivo’, a stanovništvu i svijedocima je rečeno da je bila riječ o vojnoj vježbi koju je izvodila tadašnja Jugoslovenska narodna armija (JNA).

autopsija1

Ivan Kramer, koji je pisao o ovom slučaju, još prije osam godina je tvrdio da je bila riječ o ‘zvaničnoj verziji’, različitoj od onoga šta se stvarno dogodilo:

‘Za tijelo, dijelom pod zemljom i metalima, je rečeno da je pripadalo pilotu vazduhoplovstva. Rekli su da je deformisano od plamena i vreline.

Tama noći pomogla je vojsci da im ova teza prođe kao uverljiva. Vanzemaljsko biće je odmah odvezeno u Beograd, ambulantnim vozilom, i u glavnom gradu Jugoslavije je dodijeljeno vojnoj bolnici’.

Za par sati, neki od najvažnijih naučnika u tadašnjoj zajedničkoj državi došli su i počeli da ispituju tijelo.

Među naučnicima koji su vodili autopsiju navodno su bili i zastavnik Andrej Zobol i dva patologa Nikola Julić i Zoran Frederić, ljudi koji su bili od najvećeg povijerenja tadašnje jugoslovenske vlade.

U slijedećim slikama mogu se vidjeti neki od najvažnijih momenata tokom autopsije. Slike su ‘procurile’ autoru 1999. godine od rođaka jednog od doktora…

autopsija2

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO