NA FEJSBUKU OSVANULA STRANICA PODRŠKE BEKIRU EF. MAKIĆU

Na fejsbuku je osvanula stranica podrške mr Bekiru ef. Makiću , koga je pre par dana Zukorlić pokušao udaviti. Na prvom postu ove stranice se kaže:

ŽRTVA MUAMERA ZUKORLIĆA - BEKIR MAKIĆ
ŽRTVA MUAMERA ZUKORLIĆA – BEKIR MAKIĆ

Poštovani, braćo i sestre, stranica podrške prof. Bekiru-ef. Makiću je pokrenuta s ciljem da mi, obični džematlije, muslimani, ali i svi ljudi koji cijene moralnost, karakter i plemenitost pruže podršku mr. Bekiru-ef. Makiću protiv zuluma, nasilja, nepravde, moralne i fizičke torture koja se vrši nad njim, samo zato što je njegov primarni cilj i misija ujediniti muslimane Sandžaka. Ovim putem vas pozivamo da se uključite i pružite podršku kako bi istina isplivala i pobijedila laži, demagogiju i potvore.

Za samo 6 sati ova stranica je dostigla preko 500 lajkova što govori da narod pruža veliku podršku ciljevima za koje se zalaže Bekir ef. Makić
Autor ove stranice takođe je objavio i tekst u kome se decidno objašnjava problem oko agencije Sandžak travel, za koju je podsetimo Zukorlić optužio Makića da je sam osnovao u tekstu se kaže:
Obzirom da su se u medijima čule optužbe na račun mr. Bekira-ef. Makića koje se tiču propusta u organizaciji hadža, dužni smo navesti nekoliko stvari:
1. Agencija “Sanjak travel” o kojoj se govori je agencija koja je osnovana po preporuci i na zahtjev Muamera Zukorlića, jer je jedini način na koji se mogao organizovat hadž od prije dvije godine bio preko agencije, jer je protokol, koji je do tada bio potpisivan, zbog problema u IZ izgubljen. Dakle, Muamer Zukorlić je lično nalogodavac osnivanja te agencije i od prvog dana je bio upoznat sa radom i aktivnostima iste.
2. Pozivamo sve koji znaju barem jednog vodiča, ili čak vozača autobusa kojeg je mr. Bekir Makić za svo vrijeme svog rukovođenja hadžom odredio i odabrao. Nema ga! Zato što je Muamer Zukorlić zadržao pravo za sebe da kao vodiče šalje sebi odane ljudi, nagrađujući ih tako za lojalnost, a eventualne propuste pripisujući šefu Ureda za hadž.
3. Prije dvije godine, Ministarstvo hadža Saudijske Arabije, javno je pohvalilo našu organizaciju hadža, za što postoje i materijalni dokazi.
4. Sve stvari iznešene u medijima su notorne laži i gnusne podvale koje imaju za cilj samo opravdati postupke nasilja i nepravde. Za nijednu od iznijetih optužbi ne postoji ni jedan jedini dokaz.
klikom na link ispod bićete automatski prebačeni na stranicu.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO