Modernizovani “poni” se vraća na tržište

736
13.12.2016., Velenje, Slovenija - Tvrtka GOR Kolesa predstavila je novu generaciju legendarnog bicikla Pony. Kao i prethodni modeli i ovaj ce se moci sklopiti, a movi modeli imati sofosticiranju ergonomiju te ce se raditi od vrhunskih materijala. Sluzbena prodaja krece pocetkom godine, a cijena se krece od 330 do 790 eura. Photo: Ziga Intihar/PIXSELL

Bicikl koji je obeležio detinjstvo generacija na prostoru bivše Jugoslavije, legendarna “ponika”, vrćaa se na tržište početkom sledeće godine u modernizovanoj verziji, ali uz visoku cenu.

Bicikli će se ponovo proizvoditi u Sloveniji u više verzija od različitog materijala – čelika i aluminijuma. Cena osnovnog modela biće 329 evra, dok će najskuplji model, “premium”, s dodatnim komponentama koštati čak 789 evra.

Proizvodnja počinje u proleće, ali se bicikli mogu naručiti već sada. Prodavaće ih firma BTC, a službeno će ih proizvoditi fabrika “Gor kolesa”, u saradnji s “Gorenjem” iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Koncern “Gorenje”, veliki proizvođač aparata za domaćinstvo, prošle godine je otkupio prava na proizvodnju “ponija” od ljubljanske firme “Rog” koja je pre nekoliko godina otišla u stečaj.

Modernizovani “poni” namenjen je za sve uzraste, a kupci će na početku moći da biraju između tri modela u 28 varijanti. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će na isporuku čekati nekoliko meseci, tvrdi mariborski list Večer.

Gorenje za početak planira sklapanje 4.000 bicikala, kako bi se videlo kako će ići prodaja. U prvom redu se računa na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga tržišta.

“U budućnosti računamo i na varijantu ‘Gor kolesa’ na električni pogon”, kazao je za list jedan od vođa projekta Rok Lesjak.

izvor: N1