Mišković preko RRA zabranio spot SNS-a

Posle žalbe „Delte” naprednjaci dobili 48 sati da povuku predizborni spot u kom se pojavljuje zgrada te kompanije.

Savet Republičke radiodifuzne agencije poručio je juče Srpskoj naprednoj stranci da u roku od 48 sati povuče spot u kom je prikazana zgrada „Delta holdinga”
Kompanija „DElta” protestovala je u nedelju zbog toga što su, kako je navela, u predizbornom spotu SNS-a slika njihove zgrade i naziv te kompanije iskorišćeni na neprimetan i nezakonit način i dovodi ih u negativni i kriminalni kontekst i najavila žalbu RRA.
RRA je najavila da će odmah razmotriti ovaj prigovor i juče je navedeno da je Savet razmotrio predstavku „Delte” na reklamni spot SNS-a, u kom se pojavljuje više privrednih društava i kompanija i odlučila da SNS-u, koji je proizveo i ugovorio emitovanje tog spota, preporuči da ga povuče iz emitovanja.
– Kako ne bi došlo do narušavanje izborne kampanje i samim tim neravnopravne zastupljenosti, Savet RRA smatra da povlačenje spornog spota iz emitovanja SNS treba da učini u što kraćem roku koji ne bi smeo da bude duži od 48 sati, kako zakon nalaže – piše u saopštenju.
Savet RRA konstatovao je i da postoji disbalans prisustva izbornih lista na programima nacionalnih emitera i pozvao ih da do kraja predizbornog ciklusa isprave nedostatke i obezbede ravnopravnu zastupljenost.
– Izveštaj o zastupljenosti izbornih lista u periodu od 29. januara do 12. februara biće objavljen na sajtu RRA – najavljeno je iz te institucije.
Odmah po objavljivanju odluke RRA, oglasio se i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović i najavio da će SNS otkloniti, u skladu sa odlukom RRA, svoj predizborni spot u kojem se pojavljuje više privrednih društava i kompanija. On je ipak istakao da je odluka RRA neprincipijelna.
– SNS će odluku poštovati, iako je neprincipijelna, jer je ta agnecija u kapmanji pre godinu i po dana odobravala svakakve spotove – rekao je Stefanović.
Kompanija „Delta holding” juče se nije izjašnjavala o odluci RRA.

sandzakhaber / Izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO