Ministar privrede, Saša Radulović kovertirao ostavku?

0274007.73

Ministar privrede Saša Radulović kovertirao ostavku koju će aktivirati za mesec dana jer Vlada nije usvojila mere za oživljavanje privrede za koje se zalagao i koje su najavljivane iz vrha vlasti, piše Danas.

Beogradski dnevnik se poziva na neimenovane izvore a u Ministarstvu privrede demantovali su tvrdnje da je ministar Saša Radulović nezadovoljan paketom mera koje je kreirao njegov kolega iz Ministarstva finansija i da je to razlog što nije prisustvovao javnoj sednici Vlade kada su mere usvojene.

Međutim, izvor “Danasa” blizak novom ministru tvrdi da je Radulović odbio da da svoj glas za mere Vlade. On je, navodno, odlučio da “pred privrednicima sačuva obraz”, kovertirao je ostavku i aktiviraće je za mesec dana, nakon što budu usvojene izmene četiri ključna zakona, čime očekuje da će se bitno popraviti poslovni ambijent.

Ministar Radulović se zalagao za poresko rasterećenje privrede, pre svega nameta na plate radnika, ali je Vlada te mere izostavila iz paketa koji je najavljen u utorak, iako su one bile na sva zvona najavljivane od rekonstrukrukcije Vlade ovoga leta.

U Ministarstvu pak tvrde da se Radulović ovih dana nije oglašavao u javnosti, ne zbog toga što nije saglasan sa usvojenim merama, već zato što sa službama intenzivno radi na paketu iz svoje nadležnosti.

“Naredne nedelje biće završen predlog izmena četiri zakona – o privatizaciji, stečaju, planiranju i izgradnji i o radu. Taj set biće stavljen na javnu raspravu”, kažu u Ministarstvu privrede i dodaju da će nastaviti sa objavljivanjem podataka koji doprinose transparentnosti rada državnih institucija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO