Minhenski Bajern osvajač UEFA super kupa 2013 (golovi)

65

Prvi put u istoriji jedan nemački klub je osvojio ovo takmičenje. Rivalitet Murinja i Pepa Gvardiole je nastavljen pobedom Španca na klupi Bavaraca. Bajern Minhen je osvojio UEFA super kup 2013! 

Utakmica koja je inače prijateljskog karaktera, večeras je bila sve samo ne prijateljska. Najpre zbog rivaliteta dva menadžera, a zatim i zbog prevelike želje Nemaca da konačno ponesu ovaj trofej u svoju zemlju.

Nije krenulo dobro po njih. Fernando Tores je već u 8 minutu doveo Čelzi u vodstvo sjajnim pogotkom. Inače Tores je ovim golom postao strelac u čak 8 takmičenja za Čelzi!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=b2O7y26HfIw

Nakon ovog gola Bajern je krenuo silovito, ali ti napadi nisu urodili plodom do kraja poluvremena. Kako u prvom, tako i od samog starta drugog Bajern je napadao Čelzi i već u 47 minutu Frenk Riberi poravnava rezultat.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FOYuwe-G3oA

Nakon tog pokotka Čelzi je izgledao nekako umrtvljeno i “plavci” su se bazirali više na odbranu nego na ugrožavanje protivničkog gola. U tom moru šansi za Bajern, najbolju priliku na meču je imao Oskar, posle kardinalne greške Dantea, ali mladi Brazilac nije bio 100 % pribran u toj situaciji, pa je sjajni Noer nekako iblokirao šut.

Napadi Bajerna nisu jenjavali, a da stvar bude gora po Murinjove izabranike, pobrinuo se Ramireš koji je nakon oštrog starta nad Geceom zaradio drugi žuti karton, a samim tim i isključenje. Igrao je Čelzi od tog 85 minuta sa igračem manje.

Priveli su utakmicu kraju, a onda na samom početku prvog produžetka, hladan tuš za brojne navijače Bajerna koji su popunili skoro ceo stadion u Pragu. Eden Hazard je sjajnim soloprodorom doveo Čelzi u vodstvo od 2:1

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZCBd94HGp5Q

Napadali su Bavarci sa svih strana! Čelzi se fenomenalno branio. I bilo je tako sve do 121 minuta, tj. samo nekoliko sekundi pre isteka utakmice, Havi Martinez je izjednačio i odveo Bajern u penal seriju.

Očajno je reagovala odbrana Čelzija u tom napadu. Lopta je nekako previše lako došla do Martineza koji je mirno sproveo u mrežu Petera Čeha, koji je samo nekoliko minuta pre imao 2 sjajne intevencije. Ovog puta nije mogao ništa.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vEmkaOGcgMs

U penal lutriji Bajern Minhen je bio bolji sa 5:4, a “tragičar” je bio Lukaku koji je nonšalantno izveo poslednju seriju penala za Čelzi. Nojer je to lako odbranio i tako doneo titulu Bajernu.

Vredi napomenuti i to da je Bajern uputio čak 40 šuteva prema golu protivnika a da je čak 18 išlo u okvir gola! Posed lopte je takodje bio na strani Nemaca u odnosu 64% – 36%. Sve u svemu, zaslužena pobeda Bajerna iz Minhena.

Izvor: SportKlik.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO