MARUKIĆ: ZUKORLIĆ ME MOŽE UBITI ALI ME NE MOŽE ZAPLAŠITI

NOVI PAZAR – Šerif Marukić, generalni sekretar dela Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), koje je naklonjeno Emiru Elfiću, i dosadašnji direktor novopazarske televizije Jedinstvo tvrdi da je on jedini pravni zastupnik ove medijske kuće, kao i da će se pravno boriti protiv “nasilja” koje je na sceni poslednjih dana u ovom gradu.
_MG_9462

U Novom Pazaru već neko vreme traje raskol unutar BDZ-a, partije bliske muftiji Muameru Zukorliću, koja se pocepala na dva dela, od kojih se jedan deo članstva priklonio predsedniku partije, Zukorlićevom šuraku Emiru Elfiću.

-Lako se može proveriti na sajtu Agencije za privredne registre ko je direktor TV Jedinstvo. Mogu da me ubiju, ali ne i da me uplaše, neka me proglašavaju izdajnikom i čime god hoće, a ja sam spreman da u ovoj borbi idem do kraja. Osećam da je počelo sandžačko proleće i spreman sam da dam svoju žrtvu u svakom pogledu u borbi protiv nepravde i nasilja. Poslednjih dana je oko 30 ljudi koji rade u nekoj od ustanova Islamske zajednice u Srbiji ostalo bez posla ili je prebačeno na neko drugo radno mesto, samo zato što su naklonjeni Elfićevoj opciji ili se za njih sumnja da su nam naklonjeni. Oni koji ovo rade veoma dobro znaju ko sam ja, a neka njima na čast služi-, rekao je Marukić na konferenciji za novinare.

On je ponovio stav da je na Jedinstvo izvršen upad, kao i da je razočaran reakcijom novopazarske policije.

-Policija tvrdi da nije bilo kršenja javnog reda I mira, što nije tačno. Znači, sada neko može da ode u TV B92 istera ljude I Verana Matića, predstavi se javnosti kao novi direktor, a niko ne reaguje na to. Nama je zaplenjena sva dokumentacija, lične stvari, promenjena je brava na ulaznim vratima-, kaže Marukić.

On je na pitanje novinara rekao da će kao jedan od odbornika BDZ i dalje u Skupštini Novog Pazara delovati u duhu i principima stranke, kao i da neće podržati novoformiranu vlast u ovom gradu.

On nije želeo da ukaže na glavnog krivca za sve novonastale probleme I podele unutar stranke.

Javnosti još uvek nije jasno ko je u ponedeljak smenio Marukića sa direktorskog mesta, a na tu funciju imenovao Mirsada Fijuljanina, osim da je to učinjeno zbog njegovog “neodgovornog ponašanja”.

Iz Informativne služe ovog medija ranije je saopšteno da je Marukić smenjen zbog činjenice da zaposleni u ovoj televiziji više meseci nisu primili platu, a da je on svojim neodgovornim ponašanjem doprineo da izgube frekvenciju.

Zaposleni u ovoj televiziji su do daljnjeg odlučili da ne odlaze na posao, jer ne žele da u informativnim emisijama emituju samo jednu stranu priče o raskolu unutar BDZ.

Šerif Marukić je dodao da se iz istog centra moći već nekoliko dana sprovodi nasilje i pritisak nad novinarima TV Jedinstvo i zaposlenima na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru uz razne pretnje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO