Marco Huck – Muamer Hukić kod ministra Ugljanina

Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin primio je danas u Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru proslavljenog Sandžakliju, bokserskog šampiona u kruzer kategoriji u WBO verziji, Muamera Hukića.

Hukić je u dosadašnjoj karijeri ostvario 35 pobjeda, dva poraza i jedan neriješen ishod, uz 25 nokauta.

Ministar u Vladi Srbije  dr Sulejman Ugljanin  kazao je da ima veliku čast i zadovoljstvo što ima priliku da ugosti svjetskog bokserskog šampiona, koji je sa sandžačkih prostora, Muamera Hukića.

,,Mi smo nekada ustajali u tri, četiri sata noću da gledamo mečeve Muhameda Alija, sada imamo svog svjetgskog šampiona kojeg podjednako vole i stari i mladi.Tvrdim da imamo razlog da budemo ponosni na njega i ja mu čestitam na svim dosadašnjim uspjesima“, kazao je Ugljanin.

Ministar Ugljanin je u znak sjećanja na rodni kraj poklonio Hukiću knjigu o Sandžaku.

Odgovarajući na mnogobrojna pitanja novinara Hukić je rekao da sa ponosom ističe da je Bošnjak iz Sandžaka i Srbije i da bi mu bilo zadovoljstvo kada bi neki od sljedećih mečeva bio organizovan u rodnom kraju, u svojoj  zemlji, zbog svih koji ga godinama podržavaju.

On se osvrnuo i na situaciju u kategoriji u kojoj boksuje ističući da je u posljednjem meču dokazao da kada je spreman od njega nema niko bolji.

Muamer Hukić je rekao i da je bilo puno priče oko organizovanja mečeva sa braćom Kličko i da je njegov tim puno radio po tom pitanju, ali očigledno da braća Kličko ne žele da do takvih mečeva dođe, naglasio je on.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO