Malezija ne staje dok ne nađe MH370

Premijer Malezije kaže da njegova zemlja “neće stati” dok ne bude razrešena misterija leta MH370, o kojoj se ništa ne zna ni mesec dana od nestanka aviona.

“Želimo da nađemo odgovore. Želimo da utešimo porodice i nećemo stati dok odgovori ne budu pronađeni”, rekao je Nadžib Razak tokom posete centru za operacije potrage za nestalim avionom u australijskom Pertu, odakle poleću brodovi i avioni uključeni u potragu.

Uprkos tome što su plutajući objekti uočeni na satelitskim snimcima na jugu Indijskog okeana, posade osam zemalja koje učestvuju u potrazi nisu još izvadile iz mora nijedan deo olupine boinga 777 Malezija Erlajnza.

Avion je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade. Malezija je zvanično saopštila 25. marta da je avion “završio na jugu Indijskog okeana”.

Potragom, oko 1.850 zapadno od Perta, rukovodi Australija, a australijski premijer Toni Abot ocenio je da je ta operacija “jedna od najtežih u istoriji”.

“Svakoga dana, od sitnih informacija, rekonstruišemo sliku. I svakoga dana, znamo malo više o tome šta je moglo da se dogodi na tom kobnom letu”, dodao je on.

Dvojica premijera pozdravila su “izuzetnu” međunarodnu saradnju u ovoj operaciji, u kojoj učestvuju osim Australije i Malezije, Kina, Južna Koreja, SAD, Britanija, Japan i Novi Zeland.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO