Majka pretučenog učenika “Slučaj ide na sud”!

Škola “Rastko Nemanjić Sava” iz Novog Pazara pokrenula disciplinski postupak protiv nastavnika istorije, koji je šutnuo učenika sedmog razreda. Nastavnik istorije u osnovnoj školi “Rastko Nemanjić Sava” u Novom Pazaru šutnuo je učenika sedmog razreda, nakon čega je škola protiv njega pokrenula disciplinski postupak.

skola dojevice

Majka učenika Senada Lekpek izjavila je da se incident dogodio u sredu na odmoru uoči drugog časa, kada je njen sin u druga uperio laser od igračke u trenutku kada je naišao nastavnik istorije Ašir Rebronja, koji ga je zbog toga šutno.

Udareni učenik, prema rečima majke, bio je okrenut leđima prema nastavniku kada je ušao u prostoriju i kada su ga drugi učenici upozorili, on je prestao sa igrom.

Nastavnik je prvo rekao učeniku da će da ga šutne i zatim to i učinio, navela je Lekpek, dodajući da je čula da to Rebronji nije prvi put i da je ranije već udario jednog učenika.

Porodica je dečaka odvela u bolnicu, gde lekar nije konstatovao veće povrede, već ogrebotinu, ali je ta ustanova slučaj prijavila policiji, rekla je majka.

Ona je rekla da su ih predstavnici škole obišli i rekli da to ne sme da se radi.

“Trebalo je da ga kazni, da mu da jedinicu i istera ga sa časa, a ne da ga šutira. Moje dete je možda bilo krivo, ali on nije trebalo tako da postupi”, rekla je Lekpekova.

Kako je saznajemo od najbližih porodice Lekpek, ceo slučaj imaće i svoj sudski epilog ako bude pravne države. Jer kako navode policija će slučaj dostaviti tužilaštvu a nanošenje lakih telesnih povreda je kažnjivo zakonom.

Psiholog škole Muradija Klimenta je rekla da je škola, u skladu sa propisima, uzela izjave od učenika, predstavnika odeljenske zajednice i nastavnika, da je direktor upoznao nastavničko veće i da je pokrenut disciplinski postupak protiv nastavnika Rebronje.

Klimenta je za kolegu Rebronju imala reči hvale, navodeći da je savestan i odgovoran radnik škole, kao i da je imao odličnu saradnju sa učenicima.

Ona je rekla i da je udareni dečak nestašan i da nije baš sjajan đak.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO