Mahmutović zadovoljan radom koalicionih partnera

mahmutovic

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović pozitivno je ocenio rad  koalicione većine u ovom gradu, koja je oformljena pre više od tri meseca.

On je na konferenciji za novinare istakao dobru atmosferu i veliko interesovanje koalicionih partnera da se pomogne boljem funkcionisanju grada.

„Zadovoljan sam kako funkcioniše sadašnja koalicija, jer je mnogo bolja atmosfera nego pre. Prethodni partner u koaliciji kočio je vlast i ponašao se kao da je u opoziciji“, rekao je Mahmutović.

On je rekao da je vladajuća većina stabilna, a da su tri ključna zadatka pred njom: stabilizacija budžeta, realizacija projekata od vitalnog značaja i otvaranje novih radnih mesta.

Kao jedan od najznačajnijih projekata od vitalnog značaja Mahmutović je naveo rešenja problema vodosnabdevanja, na kome se već izvesno vreme radi.

“Urađen je generalni projekat vodosnabdevanja, gde su nam pomogli Institut Jaroslav Černi i luksemburška Agencija za strana ulaganja. Takodje, završen je vodozahvat, buster stanica je pri kraju, a uskoro će početi i radovi na proširenju filterskog postrojenja. U planu je izgradnja i manje buster stanice na Paricama, što bi trebalo da garantuje bolje snabdevanje grada vodom ovog leta”, rekao je Mahmutović novinarima.

Kao projekte koji će ubuduće biti realizovani na području grada, prvi čovek Novog Pazara najavio je izgradnju još jedne škole, akva park u čijoj blizini će biti izgradjen i zatvoreni bazen, zatvoreni parking, ali i atletski stadion.

Mahmutović je istakao da je cilj vlasti da stvara prijatelje i pozitivni ambijent, a kao jedan od načina za to su pozitivne akcije i projekti, poput aktuelnog „Zaljubi se u Novi Pazar“, ali i kao što su projekti prekogranične saradnje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO