LŠ: Bejl heroj Reala, madridski derbi u finalu

380

Fudbaleri Real Madrida igraće protiv Atletiko Madrida u finalu Lige šampiona pošto su u revanšu polufinala pobedili Mančester siti sa 1:0.

Nakon duela bez golova u Engleskoj u prvoj utakmici, ekipa Zinedina Zidana je u revanšu potvrdila status favorita i plasirala se u svoje 14. finale Lige šampiona u istoriji.

Madriđani su u revanšu dominirali tokom cele utakmice, ali su ipak do samog kraja meča strepeli za prolaz, najviše zbog raspoloženog golmana Sitija Džoa Harta.

Heroj trijumfa Reala bio je Garet Bejl koji je u 20. minutu uz dosta sreće i pomoć Fernanda postigao jedini gol.

Real je preko Bejla, Hesea, Modrića i Pepea imao barem pet odličnih šansi u nastavku utakmice, ali Siti se odbranio i do samog kraja je imao šansu za prolaz.

Ipak, Siti je odigrao veoma slabo u napadu tokom cele utakmice. Prilike za goste imali su Mangala, Aguero i Fernandinjo, ali to je bilo premalo za ovakav meč i Real je zasluženo prošao u finale.

Biće to veliki madridski derbi 28. maja na San Siru u Milanu i repriza finala iz 2014. godine kada je Real posle produžetaka slavio sa 4:1. Real se bori za 11. a Atletiko za prvu titulu šampiona Evrope.

Hart: Aguero je samo jednom zapretio, da li je to dovoljno?

Golman Mančester Sitija Džo Hart iskreno je istakao da je njegov tim bio nemoćan u napadu protiv Real Madrida.

hart

Engleski klub nije uspeo da se prvi put plasira u finale Lige šampiona, Real je bio bolji u dvomeču minimalnim rezultatom.

“Jednostavno, nismo imali to malo koliko nam je falilo. Aguero je tek u 88. minutu zapretio. Bio je to dobar pokušaj, ali da li je to bilo dovoljno za dve utakmice? Ne znam“, jasno je Hart.

S druge strane, štoper Elijakvim Mangala smatra da je Siti nesrećno primio gol.

“Primili smo srećan gol posle odbitka. Posle toga, Real je odradio dobar posao i zadržao prednost. Nismo uspeli da postignemo gol. Ipak, ponosni smo što smo stigli do polufinala. Ispali smo od iskusnije ekipe“, rekao je Mangala.

izvor: N1