LŠ: Atletiko preko Bajerna do finala!

300
MUNICH, GERMANY - MAY 03: Koke of Atletico Madrid (L) celebrates as Antoine Griezmann of Atletico Madrid scores their first goal during UEFA Champions League semi final second leg match between FC Bayern Muenchen and Club Atletico de Madrid at Allianz Arena on May 3, 2016 in Munich, Germany. (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)

Fudbaleri Atletiko Madrida napravili su iznenađenje i plasirali se u finale Lige šampiona! “Jorgandžije” su poražene od Bajerna 2:1 u Minhenu, ali su zahvaljujući 1:0 u Madridu i golu u gostima izborile meč za titulu u Milanu.

Meč su obeležile velike greške sudija u korist gostiju, jer su postigli gol nakon ofsajda, a dobili su i nepostojeći penal, koji doduše nisu iskoristil. Šut sa 11 metara promašio je i Bajern, što je verovatno ključni detalj meča, jer je Miler imao šansu da donese Bavarcima 2:0.

Atletiko će u finalu igrati sa boljim iz duela gradskog rivala Reala i Mančester Sitija, koji su u prvom meču u Engleskoj igrali 0:0. Pre dve sezone madridski rivali su igrali finale LŠ, kada je Atletiko vodio do nadoknade vremena, a potom izgubio posle produžetaka.Bajern je dominirao tokom celog meča, u potpunosti nadigrao rivala koji je teško prelazio polovinu terena, a kamoli stizao do gola Manuela Nojera.

Bavarci su “na vreme” kapitalizovali dominaciju golom Ćavija Alonsa u 31. minutu.
Španac je Jana Oblaka savlado pogotkom iz slobodnog udarca, uz pomoć Himenesa od koga se lopta odbila i prevarila Slovenca. Samo tri minuta kasnije Bajern je imao šansu da duplira vođstvo posle bespotrebnog faula očajnog Himenesa u kaznenom prostoru, ali je Oblak zaustavio šut Tomasa Milera.

Bajern je kontrolisao igru i u nastavku, pretio Atletiku sa svih strana, a onda je u 54. minutu usledio hladan tuš. “Jorgandžije” su konačno dobro odigrale jednu kontru, kombinovali su Tores i Antonio Grizman koji je bio u ofsajdu ali sudije se nisu oglasile, izašao je sam na Nojera i rutinski ga savladao za 1:1.

Usledio je još žešći pritisak Nemaca koji su na sve način tražili put do novog gola, i pronašle ga u 77. minutu. Arturo Vidal je ubacio loptu u kazneni, a ne preterano opasni ove večeri Robert Levandovski glavom doneo 2:1. Taj rezultat je i dalje vodio Atletiko u finale, pa je nastavljen pritisak Bajerna koji je uglavnom uspevao da zapreti tek udacima sa distance, da bi u 83. minutu Ateletiko dobio još jedan poklon sudija da reši meč.

Turčin Čakir svirao je penal nad Toresom iako ga je Martines oborio van kaznenog prostora, ali je Nojer na skoro identičan način kao Oblak zaustavio šut centarfora španskog tima.
Ostalo je Bajernu desetak minuta nade da postigne treći gol, Atletiko je bio pod velikim pritiskom, ali je odoleo i tokom dodatnih pet minuta i plasirao se u novo finale Lige šampiona!

izvor: N1