Ljajić: Pay Pal uskoro u Srbiji

RasimLjajic13

To je velika stvar za građane Srbije, ali šansa za privredu da iskoriste sve mogućnosti elektronskog poslovanja i trgovine preko interneta, rekao je potpredsednik Vlade Srbije

Kompanija za plaćanje preko interneta PayPal počeće ove godine da radi i u Srbiji, najavio je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

– To je mnogo brže nego što smo očekivali. Naše su procene bile da će se to dogoditi do kraja godine, ali to će biti mnogo ranije – rekao je Ljajić i dodao da će predstavnici te kompanije sami najaviti kada tačno dolaze u Srbiju.

– To je velika stvar za građane Srbije, ali šansa za privredu da iskoriste sve mogućnosti elektronskog poslovanja i trgovine preko interneta – rekao je predsednik SDP Srbije.

Ljajić je rekao i da je pre nekoliko dana razgovarao sa predstavnicima švedskog proizvođača nameštaja IKEA, koji planira da otvara robne kuće u Srbiji, i da je dogovoreno da oni sami saopšte kad i na koji način kreću da posluju u Srbiji.

– Evidentno je da će oni početi da rade u Srbiji, a sami će obavestiti javnost kada će to biti – rekao je Ljajić.
On je dodao da za sada nema nikakvih prepreka za to i da im država pruža svu logističku podršku da dobiju sva potrebna dokumenta, kao i da taj proces teče nesmetano.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO