Ljajić nastavlja tradiciju…

Rasim Ljajic

 

Beograd — Rasim Ljajić, Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Rodoljub Šabić, Saša Janković i Milica Delević su najkomunikativniji funkcioneri 2012, pokazalo istraživanje.

U saopštenju PR agencije “Pragma”, koja je sprovela istraživanje, kaže se da je tradicionalno, 12. istraživanje “Novinar – vaš prijatelj” sprovedeno u decembru 2012. i januaru ove godine, i da je učestvovalo više od 300 novinara srpskih medija.

Ljajić, kao i godinama unazad, potom Vučić, Dačić, poverenik za informacije od javnog značaja Šabić, zaštitnik građana Janković i Milica Delević bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri u Srbiji tokom 2012. godine.

Među javnim ličnostima koje su 2012. godine – prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija – na kvalitetan način, promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, prvi je Aleksandar Vučić, a slede Tomislav Nikolić, Velimir Ilić i Jorgovanka Tabaković.

Među državnim i političkim institucijama najbolje odnose s medijima imali su Ministarstvo energetike, Privredna komora Srbije, Narodna banka Srbije, Ministarstvo finansija i privrede, Informativna služba srpskog parlamenta, a od javnih preduzeća Elektroprivreda Srbije.

U kategoriji profitnih (privrednih) organizacija najbolje su komunicirali s medijima VIP mobajl, Naftna industrija Srbije, Telekom Srbija i Unikredit banka.
Medju neprofitnim organizacijama novinari su izdvojili FK “Partizan”, Udruženje potrošača, Udruženje banaka, Uniju poslodavaca Srbije i Olimpijski komitet Srbije.

U kategoriji ostalih javnih ličnosti novinari su najviše pozitivnih ocena dali Novaku Đokoviću, Vesni Pešić i Vladimiru Vermezoviću, a od predstavnika privrednih i neprivrednih organizacija Ivanu Tasovcu.

Organizovani događaji koji su, prema mišljenju novinara, obeležili prošlu godinu u Srbiji su opšti izbori iz maja, evropska prvenstva u rukometu za muškarce i žene, akcija “Bitka za bebe”, inauguracija predsednika Tomislava Nikolića i koncert Dženifer Lopez.

Kada je reč o privrednim i neprivrednim organizacijama i institucijama u prestonici najkvalitetnije odnose s medijima imali su “Kombank arena”, Skupština grada Beograda i Hitna pomoć.

U tradicionalnom istraživanju “Novinar – vaš prijatelj” koje krajem svake godine sprovodi PR agencija “Pragma”, ispitanici analiziraju kvalitet odnosa s medijima organizacija i javnih ličnosti u više kategorija: državne institucije, političke organizacije, privredne i neprivredne organizacije, političke i ostale javne ličnosti, a biraju se i organizacije koje imaju najbolje kanale i sredstva komunikacije s novinarima.

 

Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO