LJAJIĆ MENJA CEO TIM

Pošto je sad izvesno da će SDP ponovo biti okosnica skupštinske većine u Novom Pazaru, glavna tema u gradu,ili bolje reći dilema, ostaje, da li će biti bitnih promena na čelnim pozicijama Grada. Stranka nije osvojila onoliko glasova koliko je planirala,iako je relativni pobednik ovih izbora. Sada se izvode razni zaključci,odnosno razlozi, za taj polovičan učinak. Većina se slaže da SDP nije imao ljude koji bi znali da politički materijalizuju sve ono što je uradjeno u proteklom mandatu. Neki čak tvrde da su funkcioneri opštine, ili, kako ih pezorativno zovu, “treći sprat”, bili veliki balast Stranci na nedavnim izborima. Čak i stranački aktivisti potvrdjuju da su,zajedno sa direktorima, više vremena provodili u obližnjim kafićima nego u kancelarijama. Gradom kruzi i neproverena priča da je i sam Rasim Ljajić išao da se uveri da li su te optužbe tačne i da je bio zapanjen kada je nenajavljeno otišao na treći sprat, a da tamo nikoga našao nije. Navodno, zatekao je na hodniku konobara, koji mu se pozalio da nema koga da služi, jer funkcioneri dolaze tek posle 10 sati. Po ovoj verziji, Ljajić je tada odlucio da promeni celu opštinsku strukturu.

Ipak, kako Sandžakhaber saznaje, to nije glavni razlog za promene, koje se za sada stidljivo najavljuju. Celokupno funkcionisanje Gradske uprave, uključujući i direktore javnih preduzeća, teško da moze dobiti prelaznu ocenu. Većina “glavešina” više je vodilo racuna o svojoj fotelji nego o svojoj opštini ili preduzeću. Oni su više napadali i ogovarali gradonaclika i svog partijskog saborca, nego što su ulazili u polemike sa političkim protivnicima. Više su se radovali Mehovom neuspehu nego svom uspehu. Svakako, da im je i sam Mahmutović dao puno povoda za takvo ponašanje, ali to ne može i ne sme biti opravdanje za takav odnos.

Sve slabosti u funkcionisanju opštine, kompezovani su velikim infrastrukturnim projektima, koje je obezbedjivao Rasim Ljajić. Ovi izbori su pokazali da to nije dovoljno da bi se ubedljivo dobila podrška birača. Za to su potrebni ljudi koji su stalno sa narodom, koji rešavaju njihove probleme, ili bar pokušavaju da ih reše. Sadašnja garnitura funkcionera smatrala je da im je dovoljna Regionalna televizija. Ni slutili nisu da će tako dosaditi “i Bogu i narodu”. Osim dva Nina, Biševca i Hasanovića, skoro da nije bilo funkcionera ili direktora, koji su Stranci više odnosili nego sto su donosili.

Zato je, kako saznajemo, Ljajić odlučio da promeni ceo tim. Razgovori se vode sa mnogim ljudima koji bi prihvatili da vode opstinska javna preduzeća ili članstvo u Gradskom veću. Pored Nihata Biševca,novog gradonačelnika, najveći deo kabineta ili famoznog “trećeg sprata” biće promenjen.

Ako se to zaista i dogodi, to će biti velika novina na političkoj sceni Sandžaka, pa i cele zemlje. Ako se to ne obestini, SDP nema šta da traži na sledećim izborima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO