Ljajić: Izgradnjom atletskog stadiona Novi Pazar postaje sportsko-turistički centar

470

Potpredsednik Vlade I ministar trgovine, turizma I telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je da će u narednom periodu u fokusu vlade biti sportski turizam, te da će se u nekoliko centara u Srbiji stvoriti uslovi za adekvatne pripreme sportista. Novi Pazar naći će se na listi sportsko-turističkih centara s obzirom da će izgradnjom atletskog stadiona ovaj grad zapravo dobiti atletski kamp za pripreme sportista, jedinstven u regionu.

’’U atletskom kampu pripremaće se sportisti iz čitavog regiona s obzirom da takav namenski atletski stadion ne postoji nigde u regionu, dakle ni u Crnoj Gori, Bosni ili bilo kojoj drugoj susednoj zemlji. Reč je dakle o namenskom ateltskom kampu za pripreme atletičara i verujem da na ovaj način možemo da u Novi Pazar privučemo veliki broj sportista’’ kazao je Ljajić.

Izgradnju atletskog stadiona u Novom Pazaru finansiraju Ministarstvo sporta,u saradnji sa Atletskim savezom Srbije, i lokalna samouoprava.

Gotovo svi radovi na samom borilištu već su završeni, kao i nova tartan-staza. Sledi kompletiranje tribine i uređenje pristupne saobraćajnice, pa se očekuje da stadion bude otvoren već sledećeg meseca.

Podsećamo, na Kongresu Atletskog saveza Balkana, održanom u Tel Avivu, odlučeno je da Novi Pazar na ovom stadionu u julu 2017. bude domaćin seniorskog Atletskog prvenstva Balkana, koje će okupiti takmičare iz 16 zemalja.

izvor: rtvnp.rs