Ljajić: Današnja hapšenja početak

Rasim-Ljajic-1

Beograd – Ljajić je rekao da su današnja hapšenja povodom malverzacija sa žitom i pšenicom iz robnih rezervi samo početak.
“To je pokazatelj da se krađa ne isplati, naročito se ne isplati onima koji su davali u zakup skladištene prostore, za to dobijali značajna finansijska sredstva i uz to trgovali robom koju su dobijali od robnih rezervi”, kazao je Ljajić novinarima u Skupštini Srbije.

On je podsetio da su podnete krivične prijave protiv 14 skladištara koji su napravili veliki manjak robe, pa je 80.000 tona pšenice I kukuruza iz robnih rezrvi praktično nestalo.

“Očekujemo da se dobije konačan sudski epilog ne samo za ovaj slučaj već i za sve naredne slučajeve koji će uslediti ako se utvrdi odgovornost”, kazao je Ljajić.

Ministar je naveo da će novi zakon o robni rezervama o kojem se danas raspravlja u paralamentu omogućiti bolji nadzor i kontrolu nad robnim
rezervama.

“U sadašnjem zakonu uopšte nije bilo odredbe o kontroli i nadzoru Direkcije za robne rezerve, to je prosto neverovatno ali istinito”, kazao je Ljajić i dodao da će sada nadzor nad robnim rezervama sprovoditi četiri ministarstva – energetike, poljoprivrede, finansija i trgovine.

Ljajić je ocenio da je još jedan od načina da se spreče malverzacije da Direkcija za robne rezerve uveća svoj skladišni prostor pošto trenutno u vlašništvu ima svega 17.500 kvadratnih metara.

U Novom Sadu i Somboru privedeno je danas pet osoba zbog sumnje da su oštetili državu malverzacijama pri skladištenju pšenice i kukuruza za robne rezerve. Oni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije za 5,5 miliona evra, navedeno je u saopštenju MUP-a.

sandžakhaber / izvor: sdpsrbije.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO