Ljajić: Danas moguće ukidanje vanredne situacije

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će danas biti održana sednica Kriznog štaba za vanredne situacije, a nakon toga i sednica vlade na kojoj će se raspravljati o stanju u zemlji i mogućnosti ukidanja vanredne situacije.

– Ukoliko krizni štab to preporuči, vanredna situacija u celoj zemlji će biti ukinuta, a ostaće na snazi samo u nekim mestima u kojima je stanje još teško – rekao je Ljajić na Televiziji B92.

On je rekao da je sednica Kriznog štaba za vanredne situacije zakazana za 11.00 sati, a sednica vlade sat kasnije.

Kazne za zloupotrebu humanitarne pomoći

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je tržišna inspekcija dobila dojave da se humanitarna pomoć zloupotrebljava i prodaje, te da će pokrenuti akciju da to proveri i kazni eventualne počinioce.

Ljajić je, gostujući na Televiziji B92, rekao da su to još neproverene informacije i zamolio gradjane da ne šalju lažne dojave jer inspekcijske službe imaju ograničen kapacitet.

Ministar je najavio da će inspekcija proveriti sve dojave da će nadležni učiniti sve da spreče bruku da se namirnice koje su potrebne najugroženijima prepordaju na pijacama ili u radnjama, kao i da se sankcionišu oni koji to rade.

“Ja ne mogu da poverujem da to neko može da radi, ali ako uhvatimo nekog javno ćemo da saopštimo o kome se radi”, rekao je Ljajić.

On je podsetio da je tržišna inspekcija do sada zatvorila devet maloprodajnih objekata zbog neopravdanog povećanja cena i tražila njihovo zatvaranje na period od šest meseci do dve godine.

Prema njegovim rečima juče je zabeleženo 14 prijava da trgovci neopravdano podižu cene, ali je napomenuo da je broj takvih slučajeva znatno manji nego prethodnih dana.

Ministar je ponovio da je snabdevanje tržišta stabilno i da nema nestašica.

Sandzakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO