Lideri čestitali premijeru Erdoganu na izbornom uspjehu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin putem telefona je čestitao generalnom predsjedniku Stranke pravde i razvoja (AK Partije) i premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu na uspješnim rezultatima njegove stranke na lokalnim izborima u Turskoj. Putin je tokom razgovora Erdoganu čestitao na izbornoj pobjedi i izrazio veliko zadovoljstvo povodom toga, uputivši želje za uspjeh.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović takođe je čestitao premijeru Erdoganu na uspjehu ostvarenom na lokalnim izborima u Turskoj. Izetbegović je uputio poruku u kojoj je napisao da je AK Partija na lokalnim izborima odnijela “veličanstvenu pobjedu”.

Predsjednik Azerbejdžana Haydar Aliyev, predsjednik Turske Republike Sjeverni Kipar Derviš Eroglu i premijer Pakistana Nevaz Šerif pozvali su premijera Erdogana kako bi mu čestitali na uspjehu ostvarenom na lokalnim izborima. Lideri su tokom razgovora čestitali na uspješnim rezultatima AK Partije na lokalnim izborima, prenijevši želje za daljnji uspjeh.

U međuvremenu, premijer Erdogan je primio čestitke i građana povodom rezultata njegove stranke na lokalnim izborima. U trenutku kada je iz kuće krenuo prema sjedištu njegove stranke, Erdogan je naišao na brojnu grupu građana, nakon čega je izašao iz automobila i pozdravio ih. Premijer Erdogan se zahvalio svima koji su mu čestitali i uputili lijepe želje povodom uspjeha AK Partije na izborima. Nakon zajedničkog fotografisanja, premijer Erdogam je djeci darovao igračke i šah.

sandzakhaber / izvor: trtbosanski.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO