Kralj Džejms prestigao Šekila, stigao Kida, juri Džordana

440

Lebron Džejms, prva zvezda Klivlend Kavalirsa, još jednom je potvrdio da je bez konkurencije najkomplentniji igrač današnjice.

‘Kralj’ je nastavio sa raznovrsnim partijama, a tim iz Ohaja je bez većih problema stigao i do druge pobede u polufinalu Istoka protiv Toronto Reptorsa (108:89).

Kavsi se nalaze u seriji od 10 uzastopnih pobeda u NBA plej-ofu, a u naredna dva susreta, kada se serija preseli u Kanadu, pokušaće da ‘neokrznuti’ stignu do novog velikog finala.

Lebron je predvodio ekipu sa 23 poena (7/13 za dva, 0/2 za tri) i po 11 skokova i asistencija, upisavši svoj 15. tripl-dabl u doigravanjima.

Po tom kriterijumu nalazi se na drugom mestu večne liste, iza neponovljivog Irvinga Medžika Džonsona koji je 30 puta bio dvocifren u tri kolone.

Košgeterskim učinkom pretekao je Šakila O'NIla po broju poena u plej-ofu (5.255), dok je sa 11 uspešnih dodavanja prišao Džejsonu Kidu na svega dve asistencija zaostatka na trećem mestu (1.261).

Prvo mesto po broju poena na večnoj listi drži ‘Njegovo leteće visočanstvo’ Majkl Džordan sa 5.987 poena, drugo Karim Abdul-Džabar sa 5.762, a treće Kobe Brajant sa 5.640.

Što se asistenata tiče, neprikosnovenog Medžika verovatno niko nikada neće stići pošto ima 2.346 asistencija na svom kondu, dok drugu poziciju, ispred Džona Stoktona i Kida.

izvor: B92