Kralj “dečje mafije” ima 15 godina i 90 krivičnih dela!

policija novi sad

Novi Sad je, prema poslednjim događajima, centar maloletničkog kriminala u Srbiji. A nekrunisani šef “dečje mafije” u ovom gradu je S.S. koji ima punih petnaest godina i do sada iza sebe ima više od 90 krivičnih dela.

Do sada je protiv njega podneta 51 krivična prijava, ali je dosije ovog nasilnika koji je obijao automobile, pljačkao, nožem nasrtao na svoje vršnjake i otimao novac, mnogo bogatiji. Ovaj broj prijava donosi se samo a period kada je S.S. napunio 14 godina, kada je policija protiv njega mogla da podnese prijave. On je par godina pre toga već ozbiljno zagazio u kriminal, tako da policija veruje da je S.S. do sada počinio oko 90 krivičnih dela.

“Policija u pojedinim slučajevima može da deluje preventivno, što i činimo, ali ona je prvenstveno regresivni organ. Sam detalj da među njima ima maloletnika koji iza sebe imaju 50,60 krivičnih dela najbolji je pokazatelj da je u pitanju vaspitni propust, gde su prvenstveno zakazale porodice i institucije. Policija ne može da vaspitava ničije dete”, rekao je Stevan krstić, načelnik policije u Novom Sadu.

Grdaonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da očigledno postoji jedna populacija koja nema nikakav strah od bilo kakvih sankcija i ne preza od bilo čega.

Prema zvaničnoj statistici u Novom Sadu se u proseku dnevno počii preko 38 krivičnih dela. Takođe, Novi Sad gubi bitku i sa navijačkim klanovima koji se učestalo bore za prevlast nad teritorijama za dilovanje narkotika.

Izvor: Blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO