Kraj za kapitena: Bez novog ugovora za Terija u Čelsiju!

433

Uprava Čelsija je odlučila da ne ponudi novi ugovor kapitenu Džonu Teriju, već mu sada traži novu funkciju u klubu.

Kako prenose britanski mediji 36-godišnjem defanzivcu je rečeno da je ovo njegova poslednja sezona u dresu Čelsija, i da sada može da očekuje neku od trenerskih ili ambasadorskih uloga.

Sa druge strane Teri je istakao da ne želi da napušta “Plavce”, te i da je zbog toga odbio finansijski unosne ponude iz Kine i klubova američkog MLS.

Prošle sezone je tek pri kraju ligaškog nadmetanja rešeno da se sa Terijem produži ugovor na godinu dana, što je u Čelsiju praksa za igrače koji pređu 30 godina, ali je sada suprotna odluka doneta mnogo ranije, kako bi ekipa Antonija Kontea ušla rasterećenija u drugi deo sezone.

Navodi se takođe da uprava londonskog kluba zamenu za Terija vidi u Virdžilu van Dajku, defanzivcu Sautemptona.

Štoper je celu karijeru proveo u Čelsiju, u čijim mlađim kategorijama je igrao do 1995. godine, da bi za prvi tim debitovao tri godine kasnije. Dve sezone nakon toga je na kratko pozajmljen Notingem Forestu gde je odigrao samo šest mečeva. Za Čelsi je odigrao 488 mečeva, postigao je 40 golova, osvojio četiri Premijer lige, pet puta trofej FA Kupa, jednu Ligu šampiona i Ligu Evrope, a ove sezone nije igrao od septembra zbog povrede.

izvor: N1