Kolumna – Safet Koničanin – DOJAVA IZ MUP-A ZA SIGURAN FIKS

Najbolji igrač sportske prognoze je Muamer Zukorlić, Glavni dogovarač utakmica u Srbiji. Zvuči neverovatno da vjersko lice igra prognozu, ali je istinito. Dobio je dojavu iz MUP-a za siguran fiks i bez razmišljanja je odigrao tiket.

komentator

 

Gostujući igrač iz Pančeva je dojavio Zukorliću da će u utakmici “navodne borbe protiv kriminala” pretresti kuće njegovog ličnog obezbeđenja u potrazi za oružjem. I ako je sve izgledalo kao prava utakmica rezultat je bio unaprijed dogovoren, i Zukorlić je na ovom meču odigrao iz keca u dvojku u nadi da će dobitak na blagajni biti enormno velik zbog visokih kvota.
Objektivna pazarska publika, koja mnogo voli viteška nadmetanja, bila je svjedok da je sudija Momčilo Minić svirao očigledan prekršaj a da gostujući igrač iz Pančeva nije htio da realizuje penal već je na očigled svih loptu durnuo “nebu pod oblake” u nadi da će njegov prijatelj debelo naplatiti svoj tiket.

 

tiket
tiket

Publika se samo slatko nasmijala, a Nedžo i Hasko su kolateralna šteta ove nameštaljke. Njih dvojica su veselici koji su ovaj put imali sreće da je dogovoren rezultat da oni budu čisti. Ako se sledeći put gostujući igrač iz Pančeva i Glavni dogovarač utakmica u Srbiji dogovore da rezultat bude “našli im pištolje” eto belaja za njih. Nedžo već ima žuti karton, suđenje za pokušaj ubistva. Još jedan prekršaj sa oružjem bi ga smestio na dugogodišnju robiju, a Haska bi Glavni proglasio portirčićem sa kriminalnim dosijeom kojeg se i ne sjeća, jer, on ne poznaje sve portire u IZ.

Sudbina Nedža i Haska zavisi od kvota i od uloga koji će Glavni da uplati kako bi ostvario svoju nezasitu želju da se jednom plasira u sami vrh lige.
Ovo nije prvi put da Pančevac i Glavni, ta dva igrača na zalasku karijere, čije vrijeme i način igre su odavno prošli, pokušavaju da predriblaju Pazarce i da namjeste rezultat. Prije ove namještaljke njih dvojica su zasmijavali i zabavljali Pazarce mitingom “Svi protiv ubica” ispred Gradske uprave. Pazarci su pametni i shvatili su ko namješta utakmice, a Glavni, u posljednje vrijeme, kad hoće da bude sam sa svojim ličnim obezbeđenjem, sazove neki skup.
Kada se u Pazaru u kratkom roku desilo nekoliko ubistava i pokušaja ubistava građani su se samoorganizovali, i zabrinuti za svoju bezbednost, protestovali ispred zgrade Policijske uprave tražeći da policija pronađe i pohapsi kriminalce. Bilo je i zahtjeva da Pančevac podnese ostavku. Kako bi sačuvao Pančevca u igri i kako bi mu omogućio da na gostujućem terenu osvoji tri boda Glavni je sazvao miting ispred Gradske uprave, tražeći od ljudi koji su zaduženi za vodosnabdjevanje, čistoću grada, asfaltiranje ulica, izdavanje dozvola i izvoda iz Matičnih knjiga da podnesu ostavke jer MUP nije pohapsio ubice. Pančevac mu to nije zaboravio i odmah se revanširao Glavnom dojavom za siguran fiks. Njih dvojica već godinama poklanjaju bodove jedan drugom kako bi obezbijedili vlastiti opstanak u igri. Namještaju rezultate i utakmice od Hadžeta, preko Banje, pretresa kuće od Glavnog, pa evo do današnjih dana.
Vode se teorijom moramo čuvati jedan drugog, trebam ja tebi, trebaš ti meni, a koliko ćemo profitirati zavisi od kvota i od uloga. Ako Nedžo i Hasko dobiju crveni karton nema veze, važno je samo da je pravovremena dojava siguran fiks.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO