Kolumna: Pazarci laka mušterija

Još jedan poraz, nova blamaža i više nego bleda igra Novog Pazara i nisu više nikakva novost iz grada na obalama Raške i Jošanice. To nije nikakva kriza, to je naprosto stanje u kojem se danas nalazi novopazarski superligaš.

 Jedino je Sandžakhaber, od početka sezone ukazivao na loš igrački potencijal i još gore vođenje ekipe od strane Dodića. Radmilo Ivančević je došao na gotovu štetu,da izleči pacijenta u poodmakloj fazi bolesti, koja je, uz to, kasno dijagnostikovana, a onda i lečena pogrešnom terapijom.
Većina fudbalera tvrdi da ih gori trener od Dodića nije trenirao i vodio. To se uklapa i sa izjavama mladih fudbalera reprezentacije Srbije da je on glavni krivac za debakl na prvenstvu Evrope. Jedan poznati fudbalski radnik, nakon angažovanja Dodića, rekao je članu uprave Novog Pazara da je to najlošije moguće rešenje.
Čujem da se Dodić posebno obradovao porazu Pazaraca, navodno to je argument da on nije ništa kriv, već igrači. To je delimično i tačno. Većina igrača, po svom kvalitetu, ne zaslužuje da igra ni u drugoj ligi. A Dodić po svom fudbalskom znanju ne može da vodi ni Jedinstvo iz Paraćina.
Međutim, ovo nije priča o Dodiću, on je već daleka prošlost. Njegova odgovornost za propadanje Pazara je ogromna, ali, treba biti pošten, nije i glavni krivac. O tome je opet, jedino pisao naš portal.
Novi Pazar je danas glavni kandidat za ispadanje. Toga moraju da budu svesni svi koji vole ovaj klub. Osim Radivojevića, nijedan drugi fudbaler ne bi mogao da igra u bilo kom superligaškom timu. Utakmica sa Mladošću iz Lučana na najbolji način je to pokazala. Tu ni Murinjo ne može da pomogne.

Pazarske “patriote”, koje su trabunjale da treba što više “naše dece” da igra, konačno su mogle da vide kako ta deca igraju. Vusljanin je za penziju, a Trtovac, uz Vukovića, najveća rupa u odbrani. Direktan je krivac za gol u Ivanjici i dva gola protiv Lučanaca. O Vukoviću ne vredi trošiti reči, on ne bi imao mesta ni u Ikanovoj Jošanici. A šta tek reći za Nigerijca Okoju. Onom, ko ga je doveo, treba kupiti kartu da zajedno odu u Afriku. On više liči na vozača kombajna nego na fudbalera. I takvih rekreativaca u ekipi Plavih imate koliko hoćete. Zato je vreme da se nešto uradi. Pod hitno.
Novi ljudi u upravi. Stvarna pojačanja a ne poluigrači. Finansijska podrška od što većeg broja ljudi, a ne samo opštine. Bez toga, Pazar je verovatno novi drugoligaš.

M. M.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO