KOLUMNA: GAČEVIĆ (mrzitelj Džamija) I SANDŽAČKA TRANDRKALSKA ODBRANA!

Još Zindović i Tandir nijesu postavili kutiju ispred prijepoljske opštine da sakupe novac za Gačevićevu struju? Možda će nakon objavljenog “demantija” na Sandžak televiziji u organizaciji “sandžačke tandrkalske odbrane”.

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Doživesmo i taj dan, da televizija Sandžak, brani čovjeka koji mrzi džamije. Da slučaj bude još jasniji treba navesti još neke činjenice a to su, da se ta televizija finansirala, a i dan danas se finansira novcem Islamske zajednice, tj. vakufa (bar kako oni tvrde) Internacionalnog univerziteta.

Očigledno da se režimu u Prijepolju pod kojim pucaju i cijevi u Brodarevu, grijanje u srednjim školama u Prijepolju, režimu pod kojim Brodarevo u 21. vijeku i pored toliko uloženih sredstava nema osnovno a to je voda, režimu koji non-stop kuka kako je prethodna vlast u Prijepolju ostavila opštinu u katastrofalnom stanju a ništa osim tuče na rakijadi od istog tog koalicionog partnera BDZS-a Gačevića, čuvenog mrzitelja Džamija Prijepolje nije vidjelo da je urađeno.

Gačević, o kojem u Prijepolju kolaju priče, da čim se probudi drmne dve tri rakije pa krene na posao, Gačević, kojeg Zindović redovno “napušava” zbog izjava u kontuzovanom stanju u kojima tvrdi da građani Prijepolja, dakle birači, ne treba da zovu opštinu za svoje probleme već mesne zajednice. Gačević, koji za sebe tvrdi da je domaćin a ne plaća struju. I na kraju Gačević mrzitelj Džamija i koalicioni partner “pokreta” koji je proizašao iz Islamske zajednice a na čijem čelu u Prijepolju je medresant Gazi-Husrev begove medrese, doduše nesvršeni te bivši imam jedne od prijepoljskih džamija koje Gačević mrzi i Sandžak televizija koja Gačevića brani za neplaćenu struju koju nije platio majčici Srbiji i sve to u Sandžaku.

No da ima opozicije u Prijepolju, Sandžakhaber se nebi bavio Gačevićem i njegovim dugovima, to je njegov problem. Gačevićem se bavimo i bavićemo se sve dok isti ne obiđe sve džamije u Sandžaku i ispred svake ne sačeka svakog čovjeka i izvini se, te kaže da je bio u kontuzovanom stanju kada je rekao da ne voli Džamije i gradove sa Džamijama.

Tek tada ćemo prestati da se bavimo prijepoljskim medijskim klovnom. A vi ga gospodo “vjernici” branite koliko god hoćete, odbraniti ga ne možete, jer je svetinja Džamija preča nego li koalicija i famozni snimak traktora oko kojeg se slikaju bivši hodža sa “ribama” na instagramu i pijani Gačević koji obigravaju oko istog.

Dakle, Gačeviću, spremi se. Još ćemo da kopamo a ti se pravdaj. Dakle, sve Džamije Gačeviću u cijelom Sandžaku, pa čak i onu u selu Ugao na granici sa Crnom Gorom gdje se i dan danas priča Albanski jezik moraćeš da obiđeš i da se džematlijama izviniš pa tek onda da mirno duguješ za struju a kad to završiš nadamo se da ćeš nešto uraditi i za Prijepolje pošto kamen sa mjesta nijeste pomjerili otkako ste seli u one fotelje o kojima brujaše cijela Srbija.

Prijepoljci su pošten, vrijedan i pismen narod, ne ulazeći u to koje su vjere i kojem se bogu ili bogomolji mole pa zaslužuju da im se nešto uradi, osim ako niste odlučili da tom gradu podignete spomenik izrađen u vašoj kamenorezačkoj radnji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO