Koenigsegg priprema novi model

Nakon top modela One:1, švedski proizvođač super-sportskih automobila planira proizvodnju novog vozila koje će biti pozicionirano ispod Agere.

Kako je izjavio vlasnik i osnivač kompanije, Christian Von Koenigsegg, novi automobi će biti bazni model ovog proizvođača i za razliku od Agere R ili modela One:1 koji koštaju preko milion evra, biće cenovno “pristupačniji”.

“Iako neće biti toliko skup kao ostali naši automobili, daleko od toga da će novi model biti jeftin ili manje ekskluzivan”, dodaje Koenigsegg uz napomenu da će se cena tog automobila kretati između 430 i 500 hiljada evra.

“Novi Koenigsegg neće se takmičiti sa automobilima kao što su McLaren 650S ili Lamborghini Huracan, jer je tu konkurencija prevelika, već će biti pozicioniran iznad ovih modela”, objašnjava on.

Za razliku od nekih velikih proizvođača superautomobila, kao što su Ferrari ili McLaren, Koenigsegg nema nameru da uvodi hibridni pogonski sistem. On smatra da će proteći još najmanje deset godina pre nego što tehnologija baterija bude dovoljno unapređena da bi mogla optimalno da se koristi u sportskim automobilima.

Koenigsegg za sada nije saopštio više detalja o novom modelu, a očekuje se da će taj automobil imati slabiji motor u odnosu na 5.0 litarski twin-turbo V8 sa 960 ks i 1100 Nm koja se koristi za pogon Agere.

Sandzakhaber / izvor: B92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO