Kaznena ekspedicija iz Minhena demolirala Mančester Siti. Galata do boda na Juve areni. Real i PSŽ lako do pobede

22

Na večerašnjim utakmicama najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja bilo je i te kako zanimljivo. Postignuto je ukupno 28 golova na 8 utakmica, što je više od 3 po meču. A tako je i bilo. Na sivim utakmicama osim na onoj u Donjecku, videli smo bar 3 pogotka.

Derbi večeri igrao se u Mančesteru, gde je domaća ekipa Mančester Siti dočekala branioce titule, ekipu Bajerna iz Minhena. I pokazali su Bavarci zašto su prvaci Evrope. Odmah su krenuli u ofanzivu i već u 7. minutu igre golom Frenka Riberija došli u prednost od 1:0. Mogli su Nemci i do mnogo ubedljivijeg vodstva u prvom poluvremenu, ali se na pauzu otišlo ovim rezultatom. U drugom poluvremenu još bolja igra Bajerna. U 56. minutu su udvostručili prednost golom Milera, da bi već u 59. minutu Roben povećao na velikih 0:3. Plavci iz Mančestera su u 79. minutu uspeli preko Negredada ublaže poraz, ali to je bilo sve što smo videli od njih. Na kraju je bilo 1:3 za Bajern. Vredi pomenuti da je Žerom Boateng dobio crveni karton u 86 minutu.

Britain Soccer Champions League

Real Madrid je relativno lako pobedio Kopenhagen na svom terenu. Na utakmici u kojoj su bili apsolutni favoriti, madridjani su napunili mrežu protivnika. Po dva pogotka su postigli Di Marija i Ronaldo za konačnih 4:0 za Real. Ronaldo je računajući i ova dva pogotka, postigao 5 u dva kola grupne faze Lige šampiona. Zaista impresivno.

Takodje jedni od favorita za osvajanje LŠ, PSŽ je neočekivano lako došao do pobede protiv Benfike. Sjajnom timskom igrom Parižani su savladali Benfiku sa 3:0. Strelci su bili dva puta Zlatan Ibrahimović i Markinjos posle zaista sjajne akcije Ibrahimovića i Veratija.

France Soccer Champions League

Za iznenadjenje večeri pobrinuo se Galatasaraj koji je odigrao 2:2 sa Juventusom u Torinu. Sjajnom taktikom, Manćinijevi izabranici su vodili do 79 minuta golom Drogbe posle kardinalne greške Bonućija, kada je Vidal izjednačio iz penala. Silovito je krenuo Juve i to im se isplatilo u 87 minutu kada je Kvaljarela doveo crno bele u vodstvo. I taman kad su svi na tribinama pomislili da je ovo konačan rezultat i još uvek se radovali pogotku, Bulut postiže gol za konačnih 2:2. Bio je to hladan tuš za navijače Juventusa koji su za samo 40 sekundi od vodstva primili gol i tako sebe stavili u nezavidnu poziciju pred nastavak takmičenja.

Na ostalim utakmicama zabeleženi su sledeći rezultati. Andereht je kući poražen od Olimpijakosa 0:3. Sve golove postigao je Mitroglu, dok je naš Mitrović promašio penal pri rezultatu 1:0 za Grke.Leverkuzen je na svom terenu došao do pobede protiv Sosijedada u poslednjim minutima. Bilo je 2:1 za Nemce. Šahtjor je i dalje neporažen od ekipa iz Engleske. Večeras je bilo 1:1 protiv Mančester Junajteda. 

Svi rezultati:

Grupa A:
Šahtjor – Mančester Junajted 1:1 (0:1)
Tajson 76 – Velbek 18
Bajer Leverkuzen  Real Sosijedad 2:1 (1:0)
Rolfes 45, Hegeler 90+2 – Vela 52p

Grupa B:
Juventus – Galatasaraj 2:2 (0:1)
Vidal 78p, Kvaljarela 87 – Drogba 36, Bulut 88
Real Madrid – Kopenhagen 4:0 (1:0)
Ronaldo 21, 66, Di Marija 71, Di Marija 90

Grupa C:
Anderleht – Olimpijakos 0:3 (0:1)
Mitroglu 17, 56, 72
PSŽ – Benfika 3:0 (3:0)
Ibrahimović 5, Markinjos 25

Grupa D:
CSKA – Viktorija Plzenj 3:2 (2:1)
Tošić 19, Honda 29, Režnik 78ag – Rajtoral 4, Bakoš 90+1
Mančester Siti – Bajern 1:3 (0:1)
Negredo 80 – Riberi 7, Miler 56, Roben 60

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO