Jovanović: Budžet dobar, ali nećemo glasati za njega

502

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da ta stranka neće glasati za predloženi budžet jer ne zna koja će vlada naredne godine stajati iza tih ekonomskih parametara.

“Jako me interesuje ko treba da realizuje taj budžet, koja će Vlada u narednoj godini stajati iza tih ekonomskih parametara je l’ to Vučić kao predsednik Vlade ili neko drugi i da li je ova ekonomska politika deo jednog jasnog koncepta ili je pozitivan vrh u tumaranju od danas do sutra između Evrope i Rusije”, rekao je Jovanović.

Međutim, Jovanović je rekao da je predloženi budžet dobar, odnosno najbolji od 2008. godine i velike ekonomske krize.

“Ovo je budžet koji je deo pozitivnih efekata Vučićeve ekonomske politike i izraz velike žrtve koja na kraju daje rezultat, a tu žrtvu su primili građani ove zemlje koji su živeli sa deset posto umanjenja prihoda, 15 posto manjim platama, podižući kokurentnost, povećavajući izvoz i na takav način nas doveli u situaciju da možemo da kažemo da su javne finansije bolje nego prošle godine i nekoliko poslednjih godina”, rekao je Jovanović.

Osim toga, dodao je da su javne finansije bolje nego prošle godine i da “neće da ruši Vladu zbog toga što je neko na vlasti napravio dobar rezultat”.

Kako je dodao, tu žrtvu su primili građani koji su živelli sa 10 odsto umanjenim prihodima i doveli nas do toga da možemo da kažemo da su javne finansije bolje nego što su bile prošle godine, i prethodnih godine, od 2008. godine.

“To su važne teme za mene i o njima želim da razgovaram, pre svega sa predsednikom vlade, a što se tiče svega drugog to je dobar posao i tačka”, rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da onima koji to “ne mogu da podnesu” nije mesto u politici, te da ne misli da ruši zemlju jer je neko na vlasti napravio rezultat, jer nam je upravo i potrebno više dobrih rezultata.

Upitan da li je on imao dovoljno vremena da se pripremi za raspravu, Jovanović je rekao da lično jeste imao dovovljno vremena.

“A što se tiče kašnjenje, žao mi je, ali ne mogu da se ponašam drugačije nego da budem normalan, bez obzira ko je na vlasti, a izgleda da je danas najteže biti to”, rekao je Jovanović.

izvor: B92