Još jedna stranka podržava SDPS “Niške priče” potpisale sporazum sa SDPS- video

Niš – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i predsednik lokalnog pokreta “Niška priča” Miodrag Zdravković potpisali su u Nišu sporazum o saradnji. Ljajić je najavio seriju takvih sporazuma sa drugim lokalnim i regionalnim organizacijama u Srbiji.

Pokret “Niška priča” je potpisao sporazum sa SDPS-om Rasima Ljajića kako bi nakon predstojećih izbora Niš dobio mogućnost da utiče na državnu politiku u oblastima značajnim za ovaj grad.

Ljajić je rekao da je na predstojećim izborima svaki glas važan i da nema uspešne reforme u Srbiji bez široke podrške građana i organizacija. Od njih ta partija zajedno sa Srpskom naprednom strankom traži mandat za ostvarivanje ciljeva koji će biti predstavljeni u predizbornoj kampanji.

Ljajić je naveo da je sporazum sa “Niškom pričom” potpisan jer taj pokret ima stručnjake i kvalitetne ljude kojima će biti ponuđeno, u okviru kvote SDPS-a, da učestvuju u izvršnoj vlasti.

“Oni nisu ništa tražili, a ja sam nudio mesto u izvršnoj vlasti”, rekao je Ljajić dodajući da bi na izbornoj listi sigurno bilo i predstavnika “Niške priče” da su razgovori o saradnji i potpisivanje sporazuma završeni pre predaje liste “Budućnost u koju verujemo” (SNS,SDPS,NS,SPO i Pokret socijalista).

Ljajić je rekao da će predstojeći parlamentarni izbori biti svojevrsno čistilište, jer ne mogu svi da ostvare dobar rezultat ili pređu cenzus.

“Rano je govoriti o postizbornim koalicijama, jer još uvek ne znamo kakav će biti raspored političkih snaga“, kazao je Ljajić i dodao da će dominantnu ulogu u formiranju postizborne koalicije imati SNS, a da će SDPS kao manjinski partner izneti svoj stav.

 

Mi smo potpisali sporazum sa SDPS-om, a ne sa SNS-om, ali u tehničkom smislu to može da znači da “Niška priča” na predstojećim izborima posredno podržava i SNS.

Zdravković je rekao da je “Niška priča” potpisala sporazum, jer je izgubila mogućnost da utiče na politiku na republičkom nivou u oblastima koji su važni za Niš, kao i da će se saradnja sa SDPS-om nastaviti i posle izbora.

Taj uticaj smo ostvarivali preko poslanice Sanje Jeftić do sada, napomenuo je Zdravković.

Lokalni pokret “Niška priča” nastao je pre godinu dana od bivših članova Liberalno-demokratske partije. Taj pokret osnovao je svoj odbornički klub u Skupštini grada Niša, a član predsedništva “Niške priče” je i Nebojša Ranđelović, ranije potpredsednik LDP.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO