Jasmin Ljajić prvak balkana, još jedno zlato Ameli

Amela Terzić je drugog dana atletskih takmičenja na Prvenstvu Balkana u Staroj Zagori, u Bugarskoj, osvojila zlatnu medalju na 1.500 metara vremenom od četiri minuta, 16 sekundi i 27 stotinki.

JasminLjajic

Ona je tako odbranila titlulu osvojenu u toj disciplini prošle godine u turskom Eskišehiru, a pre toga je ostvarila isti uspeh i na dvostruko dužoj deonici.

Terzićeva se na taj način izborila za mesto u reprezentaciji Balkana, koja će 31. avgusta učestvovati na osmomeču u francuskom gradu Valansu.

Na tom takmičenju će se selekcije Francuske, Rusije, Nemačke, Ukrajine, Italije, Balkana, Skandinavije i Amerike, nadmetati u deset disciplina, a 20-godišnja Novopazarka će nastupiti na 1.500 metara.

Prvak Balkana u Staroj Zagori postao je i Jasmin Ljajić, koji je ličnim rekordom od osam minuta, 12 sekundi i 36 stotinki trijumfovao na stazi dužine 3.000 metara.

Ljajić je prethodno bio sedmi na 1.500 metara, gde je trčao van konkurencije.

Reprezentacija Srbije je na Prvenstvu Balkana, u konkurenciji 12 nacionalnih timova, u ukupnom plasmanu zauzela peto mesto i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO