Ivković hoće na čelo srpske košarke

0698007.73

Na pomolu su promene u Košarkaškom savezu Srbije. Kako “Blic” saznaje, donedavni selektor Dušan Ivković se nekoliko puta sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, kako bi mu bilo omogućeno da postane predsednik saveza u Sazanovoj 83.

Proslavljeni stručnjak, koji je mnogo dao našoj reprezentaciji, tako bi stavio tačku na uspešnu trenersku karijeru i otvorio, novu, funkcionersku stranicu. Međutim, postoje dve prepreke da se ostvari želja Ivkovića, jedna je ta da Košarkaški savez ima prvog čoveka Dragana Đilasa, a druga je da je teško očekivati da čovek iz struke može da vodi valjano zahtevnu organizaciju koja iziskuje menadžerske sposobnosti.

Videvši da Demokratska stranka sve više gubi tlo pod nogama, a da njen predsednik uskoro više neće biti ni gradonačelnik Beograda, Ivković se okrenuo na drugu stranu, vladajućim strukturama iz Srpske napredne stranke. On bi uskoro preuzeo Savez, uz njihovu podršku, čekajući da se 22. oktobra, na sednici Skupštine postavi pitanje poverenja Đilasu.

U tome će imati podršku SNS, ali veliko je pitanje da li će imati podršku potrebnog broja delegata. Za Đilasov rad u Sazonovoj 83 niko nema primedbi, pogotovo što je Savez stao na stabilne finansijske noge, što su obezbeđeni svi adekvatni uslovi državnim timovima, vraćeni dugovi, rehabilitovana ženska košarka, finansirana juniorska i kadetska liga Srbije…

Ivkovićev dolazak bi za sobom povukao i druge promene u Savezu, pre svega odlazak kvarteta potpredsednika – Dejan Bodiroga (zadužen za mušku košarku), Dejan Tomašević (takmičenje), Ana Joković (ženska košarka), Vuk Mitrović (finansije i marketing), ali i direktora reprezentacije Dragana Tarlaća. Nije tajna da i Bodiroga, koji je bio kandidat za predsednika FIBA Evropa, želi funkciju predsednika, ali kako sada stvari stoje, Duda je “veći autoritet”.

Izvor: trojka.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO