Istraživanje: Koalicija oko SNS 45, 9 – LDP BDZS ispod cenzusa!

Prema poslednjem istraživanju agencija “Ninamedija” i TV Prva Koalicija oko SNS ima 45, 9 odsto podrške, zatim slede koalicija oko SPS-a sa 12, 9, DS sa 9,8, DSS i NDS sa 7 odsto

Koalicija oko SNS Aleksandra Vučića 11 dana uoči izbora ima neverovatnih 45,9 odsto podrške birača, dok se daleko iza naprednjaka na, za sada, čvrstom drugom mestu nalazi koalicija SPS-PUPS-PS-JS sa 12, 9 odsto glasova, a demokrate Dragana Ðilasa i dalje su treće sa 9,8 procenata, pokazalo je istraživanje agencije ”Ninamedija” i TV Prva.

– Ako naprednjaci 16. marta zaista osvoje toliko glasova imaće čak 133 mandata u srbijsnskom parlamentu i mogućnost da potpuno sami formiraju vladu – piše današnji Informer koji objavljuje rezultate istraživanja.
Na poslanička mesta u Skupštini Srbije trenutno mogu da računaju i DSS Vojislava Koštunice i NDS Borisa Tadića, jer njihove liste imaju podršku od po sedam odsto glasača.

LDP Čedomira Jovanovića se i dalje bori za vazduh (4,7 odsto), dok su URS, Dveri i SRS gotovo dva procenta ispod cenzusa.

Rezultati ove ankete takođe pokazuju da će na izborima sigurno glasati 56 odsto birača, dok 14,5 procenata planira da to učini.
Zanimljivo je da čak 22,4 odsto anektiranih koji tvrde da će izaći na birališta odbija da otkrije za koga će glasati, dok njih 19.4 odsto i dalje ne zna kome će tog dana ukazati poverenje.

Još zanimljivije jeste, navodi Informer da 1,2 procenta birača namerava da precrta svoj glasački listić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO